Βουλη: Με επιστολή στον Υπ ΠΡΟΠΟ η Βουλευτής διαθέτει τη συνοδεία της στο Α.Τ. Αχαρνών

Η βουλευτής του ΜΕΡΑ25, γνωστοποίησε τη θέση της μέσω επιστολής της στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Την άρνηση της να έχει συνοδεία και τη διάθεση των δύο Αστυνομικών που δικαιούται στο Α.Τ. Αχαρνών γνωστοποίησε μέσω επιστολής της στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη η βουλευτής του ΜΕΡΑ25, Μαρία Απατζίδη.

Η επιστολή της Μαρίας Απατζίδη

«Όπως είναι ευρέως γνωστό, η περιοχή των Αχαρνών αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα εγκληματικότητας, με συχνά περιστατικά ακραίας βίας, καθώς αυτά τα οποία έχουμε προσπαθήσει να αναδείξουμε διά των διαδικασιών του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Τα φαινόμενα αυτά προκαλούν γενικευμένη ανησυχία στους δημότες του Δήμου Αχαρνών, φόβους για τη δυνατότητα απρόσκοπτης κυκλοφορίας τους στα όρια του Δήμου και ένα αίσθημα εγκατάλειψης από την Πολιτεία, η οποία δείχνει να μην αξιολογεί ως αρκετά υψηλή προτεραιότητα την ασφάλειά τους.

Ως βουλευτής Ανατολικής Αττικής ιεραρχώ την ασφάλεια των πολιτών ως πολύ σημαντικότερη από την προσωπική μου ασφάλεια, για την οποία ο νομοθέτης δίνει το δικαίωμα να διατίθενται δύο αστυνομικοί για την προστασία της.

Για τον λόγο αυτό, αιτούμαι με την παρούσα επιστολή οι δύο αυτοί αστυνομικοί να διατεθούν για τη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών. Όχι ως αποσπασμένοι από εμένα, αλλά να στελεχώσουν το Αστυνομικό Τμήμα απευθείας.

Πρόκειται, όπως γνωρίζετε, για ένα Αστυνομικό Τμήμα το οποίο έχει πολύ μεγάλες ανάγκες λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας και χρειάζεται να δίνει έναν αγώνα πρώτης γραμμής, προκειμένου να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους δημότες των Αχαρνών. Για τους λόγους αυτούς κρίνεται απαραίτητη η με κάθε τρόπο ενίσχυσή του, στην οποία επιθυμώ να συμβάλλω με τον ως άνω τρόπο».