“Ανασκεύασε” για το φιάσκο του “πληροφοριοδότη” η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ στην “πολυδιαφημισμένη” σύλληψη των ΟΥΚ, του πορτιέρη και του “Πυρήνα της Φωτιάς”

Να «μαζέψει τα αμάζευτα» μετά το φιάσκο, της «εξάρθρωσης τρομοκρατικής οργάνωσης» επιχείρησε χωρίς επικοινωνιακά επιχειρήματα η εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ

Οι τρεις συλληφθέντες , οι δυο ΟΥΚ και ο δίδυμος αδελφός του 32χρονου “πορτιέρης” σε μαγαζιά,  αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς” Χρήστος Τσάκαλος δικάστηκε για πλημμέλημα και καθώς τελούσε σε υφ όρων απόλυση επέστρεψε στις Φυλακές προς έκτιση της ποινής που του επιβλήθηκε.

Η «ενημέρωση» σύμφωνα με πηγή του NantiaReport.gr προήλθε απο “πληροφοριοδότη” προ δεκαημέρου ο οποίος είχε αναφορά σε τρομοκρατική οργάνωση που “ετοίμαζε” χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας με προπαρασκευαστική ενέργεια τη δολιοφθορά του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας, που ωστόσο αποδείχθηκε παραπλανητική.

Με επιλεκτικές διαρροές – το βράδυ της Παρασκευής (09/02) – Αξιωματικών της ΕΛΑΣ για εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης και στοιχεία, αποδείχτηκαν ανυπόστατες και παραπλανητικες αναφορές. Ήταν η αδημονία εκ των έσω της ΕΛΑΣ, μετά το φιάσκο στο Υπουργείο Εργασίας, για «επιτυχία» με βασικους κανόνες δικονομίας (είχε επαναληφθεί και στην υπόθεση των χούλιγκαν στο Ρέντη, με τις πιέσεις του “ερασιτέχνη” με τον τοτε Αττικάρχη να διασώζει το κύρος της ΕΛΑΣ) να παραβλέπονται προς επικοινωνιακή εκμετάλλευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, από τη σύλληψη την τεσσάρων δεν εχει προκύψει στοιχεία συσχετισμού και εμπλοκής τους, με τους δύο ΟΥΚ να έχουν αφεθεί ελεύθεροι από το Ναυτοδικείο Πειραιά και τον αδελφό “πορτιέρη ” του 32χρονου ΟΥΚ επίσης.

Το νέο φιάσκο της ΕΛΑΣ για αλλη μια φορά έρχεται να “δικαιολογήσει” η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου σε δημόσια τοποθέτησή της, το πρωί της Κυριακής (11/02), ανέφερε ότι «η έρευνα είναι σε εξέλιξη, καθώς υπάρχουν και ψηφιακά πειστήρια που θα εξετασθούν από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών» καθώς επίσης ανέφερε, «η έρευνα της αστυνομίας έχει δείξει ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους οι τέσσερις συλληφθέντες».

Οι διαρροές της Παρασκευής (09/02) στους “επίλεκτους” ωστόσο, είχαν διαφορετικές διατυπώσεις για τη σύλληψη που θα “ενισχύσει” το γόητρο (Αξιωματικών) της ΕΛΑΣ.

Ακολούθησαν οι διαρροές για τις σχέσεις του 45χρονου καταδικασμένου για συμμετοχή στους “Πυρήνες της Φωτιάς” Χρήστος Τσάκαλος με τον δολοφονημένο Βασίλη Ρουμπέτη. Πληροφορίες του Nantiareport.gr ωστόσο αναφέρουν ότι σε προγενέστερο χρόνο της εκτέλεσης του “Ραμπο”, ήταν γνωστό ότι διατηρούσαν φιλικές σχέσεις από παλιά. Η ιδια αναφορά παραθέτει οτι ειχαν εντοπισθεί ένα βράδυ στην Νίκαια, ωστόσο κρίθηκε οτι δεν συντρέχουν λόγοι για επιχείρηση σύλληψης. Τον περασμένη Ιουνιο στον Κορυδαλλό ο Βασίλης Ρουμπέτη και ο κουνιάδος του, κατέληξαν νεκροί.

Tο Ναυτοδικείο Πειραιά δέχτηκε τους ισχυρισμούς του 33χρονου  ΟΥΚ  ότι τα εκρηκτικά «κατείχα από ασκήσεις στο παρελθόν, τα είχα σε σάκο για να τα επιστρέψω στην Υπηρεσία». Ωστόσο η ανακοίνωση του Πολεμικόυ Ναυτικού, αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, υποστηρίζει «Δεν χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους εκρηκτικά ούτε τα συγκεκριμένα στελέχη είχαν πρόσβαση σε εκρηκτικές ύλες».

Nantiareport.gr Στο παρελθόν “πληροφορία” οπως ειχε παρουσιαστεί απο τη “Μαρίας Τσιντέρη” είχε φέρει την ΕΛΑΣ στο φιάσκο της Λουίζης Ριανκουρ, σήμερα η ΕΛΑΣ ξανά βρίσκεται εκτεθειμένη από “χειριστή πληροφοριοδοτη” με τη σύλληψη των τεσσάρων που αποδείχθηκε αβάσιμη, αλλά σημασία εχει η επικοινωνίας της πληροφορίας…. όχι το περιεχόμενο κατά την Εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ.