Προφυλακιση για τον “Πυρήνα της Φωτιάς”

Με άρση της υφ όρων απόλυσης του από τις φυλακές,  ο Χρήστος Τσάκαλος, κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή

Από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή. Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στις φυλακές να εκτίσει το σύνολο της ποινής.

Στον Χρήστος Τσάκαλο ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα, της παράβαση του νόμου περί όπερί και κατοχής ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση. Παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές ενώπιον του οποίου αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες.

Από το δικαστήριο απορρίφθηκε αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν η σύζυγος του κατηγορούμενου κι ένας αστυνομικός. Ο Εισαγγελέας της Έδρας έκρινε οτι οι δύο μαρτυρίες δεν έχουν να εισφέρουν ουσιώδες στην υπόθεση.

Τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, παραπέμφθηκαν στο Ναυτοδικείο με τον 32χρονο να αντιμετωπίζει το κακούργημα για τα εκρηκτικά και τον 33χρονο το πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σε βάρος του τέταρτου κατηγορούμενου, διδύμου αδελφού του 32χρονου ΟΥΚά “πορτιέρη” με club της Αθήνας, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Ποινική Δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στην απολογούμενος ο κατηγορούμενος υποστήριξε οτι «Η έρευνα που έγινε, πραγματοποίηθηκε σε χώρο, που δεν είναι η οικία μου αποδεικνύεται από το μισθωτήριο … επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι

Όπως αναφέρθηκε από το συνήγορο του, Γιάννης Καρκανιά, ο κατηγορούμενος διέμενε σε άλλο χώρο καθώς «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek mafia»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε οτι το πιστόλι είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε. «Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Στα οχτώ χρόνια που παρέμεινε έγκλειστος στις φυλακές του Κορυδαλλού, ως στέλεχος της τρομοκρατικής ομάδας «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέπτυξε επαφές με τον χωροτου κοινού ποινικού. Εξέτισε μικρό μέρος τη ποινής του, μεταξύ των- σήμερα-δολοφονημένων Βασίλη Στεφανάκο και Γιάννη Σκαφτούρο ενώ ήταν έγκλειστοι στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού .