Λαμία: Συνελήφθη από τη ΔΗΕ με παραπεμπτικό της Europol- Σε chat ειχε αναφορές σε σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη κάτοικος της Φθιωτικής πρωτεύουσας, καθως εντοπισθηκε απο την EuroPol σε chat με αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 48χρονος κατοκος της Λαμίας (26/04) σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων.

Μεσω της EUROPOL, ο 48χρονος ως διαδικτυακος χρήστης, -μεταξύ άλλων- φέρεται να παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία με έτερους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου άτομου.

Απο την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και σε συνέχεια με ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας καθως επίσης ο τόπος διαμονής του και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, laptop, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του κατηγορούμενου στην υπόθεση καθώς στα πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος φωτογραφιών που απεικόνιζαν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση. Με την ποινική δικογραφία σε βάρος του ο 48χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο οπιος του άσκησε Ποινική Δίωξη και τον παρέπεμψε σε Ανακριτή.