Αχαρνών: Διπλή απόπειρα εμπρησμού στο ξενοδοχείο “City Plaza”

Διπλή απόπειρα εμπρησμού στο ξενοδοχείο της Αχαρνών με την άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής να αποτρέπει την καταστροφή

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr οπως διακρίνεται και στο φωτογραφικό στιγμιότυπο (01/12), άγνωστοι δράστες επιχείρησαν διαδοχικά χθες και σήμερα εμπρησμό στο ξενοδοχείο “City Plaza” επί της Αχαρνών. Η άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής ήταν καθοριστική και προχώρησε σε κατάσβεση της εστίας φωτιάς.

Πρόκειται για το ξενοδοχείο που το 2016 είχε καταληφθεί από “αλληλέγγυους” και “δικαιωματιστές” οι οποίοι είχαν στεγάσει λαθρομετανάστες είχε γίνει κατάληψη από δήθεν αλληλέγγυους (απο τις 26/04 2016). Με επιχείρηση της Αστυνομίας (10/07 2019), το κτήριο αποδόθηκε στην νόμιμη ιδιοκτήτρια του, Αλικη Παπαχελά, με την .. “εσπευσμένη αποχώρηση” των καταληψιών, που άφησε πίσω σοβαρές καταστροφές.  Στο χώρο είχαν εντοπισθεί παραστατικά ενώ είχε προκύψει η διασύνδεσης της ΜΚΟ Medico International με πρόσωπα που κατείχαν θέσεις και θεσμικό ρόλο στην απερχόμενη κατάσταση.

Με απόφαση του Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επιδικάστηκε αποζημίωση στην ιδιοκτήτρια Αλίκη Παπαχελά, ύψους €312.500, και καταδίκασε την Ελλάδα για την κατάληψη του ξενοδοχείου, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τη “φιλοξενία” λαθρομεταναστών από “αλληλέγγυους”, με το ποσό να καλείται να το καταβάλλει το Ελληνικό  Δημόσιο.