Εκκένωση του CityPlaza.. Εγκατέλειψαν εσπευσμένα το χώρο

Εκκένωση καταλήψεων από ΜΚΟ που είχαν στήριξη αριστεριστών.

Ο.. τελευταίος κλείδωσε την πόρτα! Με λουκέτο ασφαλισαν κατα την αποχώρησή τους απο το ξενοδοχείο CityPlaza που τελούσε υπό κατάληψη την τελευταία τριετία οι διαβιούντες εισβολείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr το CITY PLAZA (10/07-18.00) εκκενώθηκε με αποχώρηση των καταληψιών, χωρίς προετοιμασία. Στο χώρο έχουν εγκαταλείψει αντικείμενα και εξοπλισμό  με το χωρο να παρουσιάζει .. “εσπευσμένη αποχώρηση”. Χαραγμένοι τοίχοι και σοφαδες, σπασμένα έπιπλα, κατεστραμμένες γυψοσανίδες, διαβρωμένα πατώματα, είναι η εικόνα που παρουσιάζει το ξενοδοχείο, σήμερα.

Στο χώρο έχουν εντοπισθεί παραστατικά ενώ εξετάζεται η διασύνδεσης ΜΚΟ με πρόσωπα που κατείχαν θέσεις και θεσμικό ρόλο στην απερχόμενη κατάσταση.

Στο χώρο μετέβη η ιδιοκτήτρια του κτιρίου

Το οίκημα είχε καταληφθεί στις 22 Απριλίου του 2016 από αντιεξουσιαστές με το χώρο να εκχωρείται ως αυτοδιαχειριζόμενο “υπνοτήριο λαθρομεταναστών και αλληλέγγυων. Η ιδιοκτήτρια Αλίκη Παπαχελά, είχε υποβάλλει επανειλημμένα αναφορές στην εισαγγελία χωρίς ουσιαστική παρέμβαση της Αστυνομίας, αν και αντίστοιχες επιχειρήσεις εκκένωσης είχαν πραγματοποιηθεί σε κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη .