Η εγκληματική οργάνωση παρανόμων ελληνοποιήσεων είχε “καθαρίσει” το ποινικό μητρώο του δολοφονημένου Αλβανού στο πρατήριο της Νίκαιας

Η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων εκτείνεται σε Αστυνομικό Τμήμα της Βοιωτίας ενώ έχει προκύψει εμπλοκή μελών της εγκληματικής οργάνωσης σε Αστυνομικές Υπηρεσίας της επικράτειας

Με πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, παρείχαν έναντι αντιτίμου από €5.000 έως €30.000 μεταξύ άλλων, σε κακοποιους .. “λευκό” ποινικό μητρώο. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία με τις 8.088 σελίδες, περιλαμβάνει 115 ψηφιακούς δίσκους με καταγεγραμμένες συνακροάσεις, κι έχουν προκύψει 200 περιπτώσεις παράνομων ελληνοποιήσεων, απο τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία συμμετείχαν επίορκοι αστυνομικοί.

Ανάμεσα στους ποινικούς που είχαν  λάβει πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα και ο 37χρονος νεκρός Αλβανος στη δολοφονική ενέδρα στο βενζινάδικο στη Νίκαια (16/11) ο οποίος «δήλωνε» Ρωσοπόντιος «καθαρίζοντας» το ποινικό του μητρώο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης αποδίδεται ομογενής με έδρα του τα Άνω Λιόσια. Ενώ ο Αστυνόμος Β’ Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας του Ασπροπύργου μεταξύ των συλληφθέντων φέρεται να έχει ενεργό συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Ενώ ερευνάται και η εμπλοκή στην εγκληματική οργάνωση, της συζύγου του Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ,  επίσης Αστυνομικού και τέως συνδικαλίστρια στην Ένωση Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, η οποία υπηρετεί στο Γραφείο Ταυτοτήτων.

Οπως παρατίθεται στην αποτύπωση της δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης,  κατά διαστήματα πληρώματα της ΕΛ. ΑΣ εντόπιζαν πλαστές ταυτότητες σε ελέγχους αλλοδαπών για τους οποίους στη συνέχεια προέκυπτε ότι φέρουν βεβαρυμένο ποινικό μητρώο. Μια τέτοια περίπτωση, ηταν έλεγχος της ΔΙΑΣ στις 25 Ιανουαρίου στο Χαλάνδρι, όταν έξω από την οικία Δικαστικού εντοπίσθηκε αλλοδαπός σε ύποπτη κίνηση. Κατά την εξακρίβωση στοιχείων του, επέδειξε ΔΑΤ ατόμου με καταγωγή από την Αμπχαζία η οποία έχει εκδοθεί στις 7 Φεβρουαρίου του 2020.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου, από τα δακτυλικά του αποτυπώματα, προέκυψε ότι ο κάτοχος του παράτυπου δελτίου ταυτότητας και εικονιζόμενο πρόσωπο, έχει καταγωγή από την Αλβανία και έχει απασχολήσει στο παρελθόν για διακίνηση κοκαΐνης, για κατοχή εκρηκτικών, για εκβιασμούς, και βιαιοπραγία κατά αστυνομικού. Ερωτηθείς υποστήριξε ότι είχε πληρώσει ένα άτομο στην Ομόνοια, και του είχε δώσει ταυτότητα η οποία είχε εκδοθεί στον Ασπρόπυργο.

Είχαν προηγηθεί ανώνυμες επιστολές από “άγνωστο αποστολέα” προς τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στις 16 Απριλίου και τις 21 Ιουλίου (2021) οι οποίες περιέγραφαν με λεπτομέρειες στον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, με ονοματεπώνυμα αστυνομικών και άλλων μελών που συμμετείχαν, τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν, και συγκεκριμένες περιπτώσεις έκδοσης ταυτότητας, διαβατηρίου και άδειας οδήγησης. Όπως διακριβώθηκε τα άτομα που αναφερόταν στις καταγγελίες είχαν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα οι πληροφορίες κρίθηκαν βάσιμες και τέθηκαν υπόψη του εποπτεύοντος Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ο οποίος διέταξε την συσχέτιση τους με την προκαταρτική εξέταση.

Η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων εκτείνεται σε Αστυνομικό Τμήμα της Βοιωτίας και σε άλλες Υπηρεσίες της επικράτειας.