ΕΔΕ: Στον Εισαγγελέα τα στοιχεία για το θάνατο του ήρωα Αρχιπυροσβέστη, Ματθαίου Μάντζιου

Έχασε τη ζωή του (12/09) κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στην πολυκατοικία στο Π.Φάληρο στην προσπάθειά του να σώσει τη μητέρα δύο παιδιών η οποία ωστόσο ανασύρθηκε λίγο αργότερα νεκρή. Για το θάνατο του, είχε διαταχθεί η διενέργεια ΕΔΕ, στοιχεία απο το πόρισμα της, διαβάζονται στον αρμόδιο Εισαγγελέα για άμεση διερεύνηση.

Τη Δευτέρα (29/09) τα στοιχεία από τη διερεύνηση με Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), που έχει διαταχθεί από την επομένη του θανάτου(13/09) του Αρχιπυροσβέστη, θα έχουν αποσταλεί από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος στον Αρμόδιο Εισαγγελέα.
image
Η αδελφή του ήρωα Αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου, ειχε συναντηση με τον Υπ.Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (25/08), από τον οποίο είχε ζητήσει να επισπευσθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση και να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες που προκάλεσαν τον ασφυκτικό θάνατο του αδελφού της, στην προσπάθειά του να σώσει τη 44χρονη μητέρα δύο παιδιών η οποία ωστόσο ανασύρθηκε λίγο αργότερα νεκρήστη φωτιά που εκδηλώθηκε στο 3 όροφο του Π.Φαλήρου..
image

Την ιδια ωρα με ανακοινωση του το Αρχηγειο του Πυροσβεστικού Σώματος με αφορμή δημοσιεύματα για “μετάθεση Αξιωματικού που ερευνούσε το θάνατο του πυροσβέστη”, διευκρινίζει οτι “ο εν λόγω Αξιωματικός ουδέποτε είχε ανάμειξη με τη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου του Αρχιπυροσβέστη και ουδέποτε είχε ανάμειξη με τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς”, αναφερει σχετικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αξιωματικός του ΠΣ, δεν είχε εμπλοκή στη διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου του 33χρονου Αρχιπυροσβέστη, ενώ είχε ο ίδιος καταθέσει αίτημα για μετακίνηση του σε Σταθμό από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τα μέσα του περασμένου Ιουνίου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport