Πρώην συνεργάτης και υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, αξιώνει 1.5εκτ.€ από τους Ν.Μιχαλολιακο, Η.Κασσιδιάρη και Χρυσής Αυγή.

Αγωγή με την οποία αξιώνεφο ποσο του 1.5 εκτ.€, από τον ΓΓ της Χρυσής Αυγής, τον Εκπρόσωπο Τύπου και το  κόμμα της Χρυσής Αυγής, υπέβαλε πρώην συνεργάτης και μέλος της Χρυσής Αυγής.

Σχεδόν 10ημέρες μετα τη μήνυση για “συκοφαντική δυσφήμιση” κατά του προφυλακισμένου ΓΓ της Χρυσής Αυγής, image

Νίκο Μιχαλολιάκο και του επίσης προφυλακισμένου Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασσιδιάρη καθώς και κατά των διαχειριστών της επίσημης διαδικτυακής σελίδας της Χρυσής Αυγής, την οποία κατέθεσε (11/09) στην Εισαγγελία Αθηνών, ο τέως επιστημονικός συνεργάτης και μέλος της Χρυσής Αυγής  Ηλίας Σταύρου,
κατέθεσε αγωγή (19/09) με την οποία αξιώνει το πόσο του 1,5 εκτ. € από τους εγκαλούμενους. image
Σύμφωνα με το νομικό κείμενο το οποίο του συνέταξε, θεωρεί ότι έχει υποστεί ηθική βλάβη από τους χαρακτηρισμούς οι οποίοι του έχουν αποδοθεί, και έχει προσβληθεί η προσωπικοτητα του από τις σχετικές αναρτήσεις οι οποίες τον αφορούν.
Ο Ηλίας Σταύρου, είχε “εμφανιστεί” με συνέντευξή του στο “ΕΘΝΟΣ”, και στη συνέχεια είχε μεταβεί “αυτοβούλως” να  καταθέσει στις Δικαστικές Λειτουργούς- Ιωάννα Κλάμα, και Μαρία Δημητροπούλου, οι οποίες χειρίστηκαν την υποθεση της Χρυσής Αυγής- όσα υποστηρίζει ότι γνώριζε τα 9χρόνια – από το 2005 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013- που είχε δραστηριποιηθεί με τη Χρυσή Αυγή. image Μετείχε ως υποψήφιος στις Εθνικές εκλογές Μάιου και Ιουνίου του 2012, κατά τις οποιες δεν εξελέγη, ενώ στη συνέχεια διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης- έχει σπουδές Νομικής- εκλεγμένου Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, μέχρι την αποχώρησή του, για λόγους στους οποίους ο ίδιος ωστόσο δεν έχει αναφερθεί.
Σύμφωνα με τη μήνυση του Η
Σταύρου (11/09), έπειτα από την κατάθεση του στις δυο Ανακρίτριες, είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής κείμενο στο οποία όπως αναφέρει το δικόγραφο, του αποδίδονται χαρακτηρισμοί ως «ψυχανώμαλος» και «ψυχικά άρρωστος». Οπως υποστήριξε “κατέθεσα την πλήρη αλήθεια στις Ανακρίτριες” και πρόσθεσε πως “η ηγεσία και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, είναι εντελώς ανίκανοι να αποδομήσουν όσα έχω καταγγείλει” δήλωσε ο Η.Σταύρου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport