ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΣΑΜΟΣ: 40ημερο μνημόσυνο για το Γ.Κομμάτη και τον Κ.Σγούρο,τα θύματα του διπλού φονικού

Στην τελευταία επικοινωνία τους ο 25χρονος Γιάννης Κομμάτης και ο 26χρονος Κωνσταντίνος Σγούρος, είχαν ενημερώσει οτι «θα επέστρεφαν έγκαιρα», αλλά δεν επέστρεψαν. Την επόμενη ημέρα (19/09) τις σορούς τους εντόπιζε Αστυνομικος του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος βρισκόταν στο πατρικό του, στη Μεσσηνιακή Μάνη, και βρισκόταν σε άδεια. Την Κυριακή (28/09) συμπληρώνονται 40 ημέρες από τη δολοφονία των δύο νεαρών, και στη μνήμη τους θα τελεστεί μνημόσυνο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΕΓΚΛΗΜΑ_ ΚΟΜΜΑΤΗΣ, ΣΓΟΥΡΟΣ-αναγγελία εξαφάνισηςΤο πρωί της Κυριακής (28/09- 08.30) στον ΙΝ.Αγίου Γεωργίου στο Νερομυλο Μεσσηνίας, θα τελεστεί το 40ημερο μνημόσυνο του Κώστα Σγούρου, ενω το απογευμα της προηγουμενης ημερας (27/09-17.00) θα τελεσθεί τρισαγιο στο Κοιμητήριο του χωριού. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Σάμο, θα τελεστεί το μνημόσυνο του 25χρονου ΕΠΠΥ, Γιάννη Κομμάτη.
Για τον πατέρα του Κώστα Σγούρου, Ηλία και την μητέρα του Λαμπρινή, οι ημέρες περνούν δύσκολα, όπως και για τα τρία αδέλφια του Γιάννη, Παναγιώτη και Μαρία.

Στην τελετή παρών θα είναι και η σύντροφός του 26άχρονου Κωνσταντίνου Σγούρου, Έλενα, με την οποία προετοιμαζαν σχέδια γάμου, και ήταν μαζί του, το τελευταίο βράδυ, πριν τη δολοφονία των δύο φίλων. Στην απουσία των δύο νεαρών, η παρέα τους ανησύχησε και ενημερώνουν τις τοπικές Αρχές. Στις έρευνες αναζήτησης κλήθηκε στην περιοχή κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ από την Αθήνα, με δύο εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ φίλοι των δύο νεαρών, ερευνούσαν όλες τις πιθανές διαδρομές τις οποίες θα μπορούσε να έχουν ακολουθήσει, όταν έφυγαν από το παραλιακό μαγαζί στο οποίο διασκέδαζαν με την παρέα τους.

image

Αργά το απόγευμα (19/08) εντοπίζονται οι σοροί των δύο νεαρών, και ταυτοποιουν τα στοιχεία των δύο αγνοούμενων Γιάννη Κομμάτη και Κωνσταντίνου Σγούρου, ενω στο σημείο της δολοφονίας εντοπίζονται φυσίγγια από το κυνηγετικό όπλο των δραστών. imageΤο βράδυ της επόμενης ημέρας (20/09) προσδιορίζεται ο ένας από τους δύο δράστες της διπλής δολοφονίας και προσαγεται στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Ο 19χρονος Παναγιώτης Μήτσος, ομολογεί την παρουσία του στο χώρο του εγκλήματος, ωστόσο προσδιορίζει φυσικό αυτουργό της διπλής δολοφονίας το συνομήλικοι και φίλο του Νίκο Μοσχανδρέου, ο οποίος παραδίδεται τα ξημερώματα συνοδευομενος από το δικηγόρο της οικογένειας. Την επόμενη ημέρα (21/08) οι δυο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα Καλαμάτας, από τον οποίο ζήτησαν και ελαβαν προθεσμία. imageΜετα τις απολογιες τους (25/08) οι δυο νεαροί κρίθηκαν προφυλακιστέοι, κατηγορούμενοι για τη διπλή εκτέλεση του 26χρονου Κώστα Σγούρου και του 25χρονου ΕΠΠΥ Γιάννη Κομμάτη, και οδηγήθηκαν στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, όπου κρατούνται.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport