Ζωγράφου: Στον Εισαγγελέα η βιοπαθολόγος για τις θεραπείες που προωθούσε χωρίς έγκριση του ΕΟΦ

Σε απολογία παραπέμφθηκε η 48χρονη βιοπαθολόγος και μικροβιολόγος του Κέντρου Υγείας Ζωγράφου, και συνελήφθη κατηγορούμενη ότι χορηγούσε αναβολικά

Στον Ανακριτή παραπέμφθηκε για να απολογηθεί (04/11), η 48χρονη βιοπαθολόγος και μικροβιολόγος στο Κέντρο Υγείας Ζωγράφου, η οποία συνελήφθη κατηγορούμενη ότι χορηγούσε αναβολικά σε αθλητές ως «θεραπεία» τραυματισμών και την αύξηση της λίμπιντο. Η κατηγορούμενη γιατρός, αναμένεται να υποστηρίξει ότι οι πελάτες της γνώριζαν τι περιείχαν τα σκευάσματα που τους χορηγούσε μέσω οροθεραπείας, καθώς πρόκειται για ενδοφλέβιες εγχύσεις βιταμινών με οροθεραπεία. Στις θεραπείες που ακολουθούσε υποσχόταν άμεση ενίσχυση αθλητικών επιδόσεων και μυϊκής αποκατάστασης με την οροθεραπεία «Athetil Boost».

Η σύλληψή της, από την Οικονομική Αστυνομία, πραγματοποιήθηκε μετά την καταγγελία του  26χρονου πρώην μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού, και νυν της ιταλικής Αρμάνι Μιλάνο, Ντίνου Μήτογλου, μετά την ποινή αποκλεισμού του για θετικό δείγμα ντόπινγκ, καθώς θεώρησε υπεύθυνη τη γιατρό και τη μήνυσε. Ο διεθνής μπασκετμπολίστας, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, «Η γιατρός με διαβεβαίωσε πως τα δισκία ήταν ένα θαυματουργό φάρμακο από τη Ρωσία. Μου χορήγησε έναν διάφανο ορό. Μετά από σχετική ερώτησή μου, η ίδια μού απάντησε ότι ο ορός αυτός θα βοηθούσε στο καθάρισμα του οργανισμού μου».

Όπως φέρεται να αναφέρει στην μηνυτήρια αναφορά ότι του, ο 26χρονος μπασκετμπολίστας, έπειτα από έλεγχο ντόπινγκ τον περασμένο Μάρτιο, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένες ουσίες και τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από την αγωνιστική δράση. «Η ζωή μου καταστράφηκε», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο  διεθνής φόργουορντ της Αρμάνι Μιλάνο, καθώς τα σκεύασμα ήταν αμφιβόλου ποιότητος και εκτός εγκεκριμένης λίστας του ΕΟΦ.

Η Οικονομική Αστυνομία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει πως τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020 η γιατρός, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της, χορηγούσε τις εν λόγω θεραπείες κυρίως σε αθλητές, είτε στον χώρο του εκάστοτε πελάτη είτε στο σπίτι της.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ζωγράφου, ανέφερε σχετικά για την υπόθεση, «Εγώ, αλλά και το Κέντρο Υγείας μπορούσε να γνωρίζει μόνο για όσα συνέβαιναν εντός του χώρου εργασίας μας. Για το τι έκανε η ίδια ως ιδιώτης, δεν ήταν δική μου δουλειά να γνωρίζω τι έκανε στο σπίτι της, ή στα σπίτια πελατών της ή δεν ξέρω πού αλλού».