Ζωγραφου: Συνελήφθη για γιατρος μετα απο καταγγελία μπασκετμπολίστα- Χορηγούσε παράνομα σκευάσματα ντοπινγκ σε αθλητές

Συνελήφθη γιατρός σε επιχείρηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας με τη συνδρομή επιθεωρητών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων  μετά από καταγγελία μπασκετμπολίστα ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ

Συνελήφθη (01/11) γιατρός του Κέντρου Υγείας Ζωγράφου κατηγορουμένη για χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ και μη εγκεκριμένων θεραπειών σε αθλητές, ενώ βεβαιώθηκε και απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020, η 48χρονη μικροβιολόγος – βιοπαθολόγος στο Κέντρο Υγείας Ζωγράφου, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα της, χορηγούσε ντόπινγκ σε αθλητές, είτε στο χώρο του Κέντρου Υγείας,  Ζωγράφου οπου εργαζόταν είτε στο σπίτι της στο Χαλάνδρι.

Είχε προηγηθεί καταγγελία σε βαρος της γιατρού απο το διεθνή Ελληνα μπασκετμπολίστα Κώστα Μήτογλου, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ (04/03) κατά τη διάρκεια αγώνα του Παναθηναϊκόυ με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ οποτε και «ανοίξει» η έρευνα της Αστυνομίας. Ο αθλητής είχε υποβάλλει αναφορά και στον Ιατρικό Σύλλογο για τη γιατρό όταν έγινε η αποκάλυψη ότι του χορηγούσε ενέσιμα παράνομα σκευάσματα εν αγνοία του καθώς αντιμετωπίζει επιβολή τετραετούς αποκλεισμού του.

Ο μπασκετμπολίστας είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι είχε κάνει παράνομη χρήση αναβολικών. Ο αθλητές ρου Παναθηναϊκου, αναφέρθηκε σε αποθεραπεία στην οποία υποβάλλονται με ενέσεις και κατ ονόμασε τη γιατρός, ενώ δήλωσε οτι ο ιδιος είχε άγνοια για το περιεχόμενο των σκευασμάτων.

Η γιατρός σε διαδικτυακή  ιστοσελίδα είχε καταχωρήσεις για τις υπηρεσίες και τα σκευάσματα που παρείχε, ενώ για τη νομιμοποίηση της παραμονής δραστηριότητας της είχε συστήσει εταιρία χωρίς έδρα.

Η χορήγηση των θεραπειών αποσκοπούσε στην αποκατάσταση τραυματισμών, την ενίσχυση των αθλητικών επιδόσεων και του ανοσοποιητικού συστήματος, την αντιμετώπιση της εξάντλησης, την απώλεια βάρους, την αύξηση της λίμπιντο καθώς και την καταπολέμηση της γήρανσης.

Τα συστατικά των θεραπειών που παρείχε η γιατρός ταυτοποιήθηκαν εργαστηριακά σε μη γνήσια φαρμακευτικά σκευάσματα (ντόπινγκ) με πλαστή ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ, φαρμακευτικά σκευάσματα με απαγορευμένες ουσίες από το εξωτερικό χωρίς άδεια κυκλοφορίας του ΕΟΦ και φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία είχε αποκτήσει μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων προκαλώντας οικονομική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΠΥ.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, κατασχέθηκε πλήθος σκευασμάτων, τα οποία απεστάλησαν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση . Παράλληλα κατασχέθηκε το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο εξετάζεται στα εργαστήρια της ΔΕΕ.

Η γιατρός με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος μετήχθη στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.