Ζήτησε να απολογηθεί- Ομολόγησε και περιέγραψε την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα

Σχεδόν ένα χρόνο απο την δολοφονική επίθεση με βιτριόλι, ως καθ ομολογιάν δράστιδα περιέγραψε όσα προκάλεσε και όσα προσχεδίασε η προφυλακισμένη στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, κατηγορούμενη

Συμπληρωματική απολογία ζήτησε και έδωσε (05/04) στην Ανακρίτρια, η 35χρονη Έφη Κακαρατζούλα, προφυλακισμένη για την επίθεση στην 34χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου, ενώ φέρεται να ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε πως προέβη στην επίθεση στις 20 Μαΐου 2010 σε βάρος της 35χρονης, έξω από την εργασία της στην Καλλιθέα καθώς την απέδωσε στην εμμονή της με το θύμα, λόγω της εμπλοκής του, κατά δήλωσή της, σε ένα πολύ σημαντικό προσωπικό της θέμα, για το οποίο δε θέλησε να επεκταθεί περισσότερο. Αμέσως μετά την συμπληρωματική της απολογία η κατηγορούμενη οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές, όπου κρατείται υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης από τις 16 Ιουνίου 2020. Στην κύρια απολογία της, η Έφη Κακαρατζουλα, είχε κάνει χρήση του δικαιώματος της σιωπής.
Ο συνήγορος της κατηγορούμενης, καθ’ ομολογίαν δράστιδας, Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε μετά την απολογία της, «Η εντολέας μου απολογήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 05.04.2021 και ώρα 10π.μ. κατόπιν σχετικού αιτήματός της ενώπιον της κ. Ανακρίτριας του 17ου Τακτικού Τμήματος Αθηνών. Η κατηγορουμένη ανέλαβε την ευθύνη της πράξης της, ζήτησε με συντριβή, όπως είπε, συγγνώμη από το θύμα και την οικογένεια της – την οποία ελπίζει να αποδεχτούν- για τον πόνο και την οδύνη που προκάλεσε και τόνισε ότι δεν επεδίωκε σε καμία περίπτωση το θάνατό της.
Χαρακτηριστικά δε είπε ότι θα ευχόταν να γύριζε το χρόνο πίσω και να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα από όσα συνέβησαν.
Ως κίνητρο δε της εν λόγω πράξης της ανέφερε την εμμονή της με το θύμα, λόγω της εμπλοκής του, κατά δήλωσή της, σε ένα πολύ σημαντικό προσωπικό της θέμα, για το οποίο δε θέλησε να επεκταθεί περισσότερο. Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα στο παρελθόν έχουν αναφερθεί δημοσίως και από διάφορες πλευρές περί δήθεν απόπειράς της να συλλέξει πληροφορίες, ώστε να επιτεθεί εκ νέου στο θύμα, κατά το χρονικό διάστημα της νοσηλείας του».

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου,  σήμερα,  είναι υποχρεωμένη να φοράει  μια μάσκα κατασκευασμένη ειδικά για όσους εγκαυματίες έχουν καεί στο πρόσωπο που πιέζει τις ουλές. Δίνει μια κατεύθυνση στις ίνες κολλαγόνου πιέζοντάς τες, ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο και να μειωθούν τα σημάδια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, στη Σόνια Καζόνη για το ΟΚ, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, είχε περιγράψει εκείνη την ημέρα,  «Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή, μετά έφυγε τρέχοντας από την γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση, εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπό μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».

Τον περασμένο Αύγουστο, μετά από 95ημέρες νοσηλείας, η Ιωάννα έλαβε εξιτήριο από το Θριάσειο Νοσοκομείο.