«Απέκτησα αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Τη θεώρησα υπεύθυνη για πολύ προσωπικό ζήτημα, πολύ σημαντικό για εμένα»

Ζήτησε να απολογηθεί ενώπιον της 17ης τακτικής Ανακρίτριας, η καθ ομολογίαν δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας, ενώ βρίσκεται προφυλακισμένη στις Φυλακές Ελαιώνα της Θήβας

Ενώπιον της 17ης τακτικής Ανακρίτριας, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, της επίθεσης με βιτριόλι (20/05 2020) σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, το πρωί της Δευτέρας (05/04-10.00) μετήχθη από τις Φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, και παρουσία του δικηγόρου της, απολογήθηκε. Η καθ ομολογίαν -πλέον- δράστιδα Έφη Κακαρατζούλα,, τον περασμένο Ιούνιο όταν και συνελήφθη, είχε αρνηθεί να απολογηθεί ενώ έκανε χρήση του δικαιώματος σιωπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται η κατηγορούμενη, να περιγράφει τα όσα ισχυρίζεται στο απολογητικό της υπόμνημα και μεταξύ άλλων να απάντησε σε ερωτήσεις της 17ης τακτικής Ανακρίτριας.

Η κατηγορούμενη ερωτηθείσα για το αν αποδέχεται την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, υποστήριξε, «Δεν αποδέχομαι την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Όλα τα έτη του ενήλικου βίου μου τα έχω διανύσει χωρίς παραβατική συμπεριφορά. Η στάση μου αυτή απέδειξε ότι υπερισχύει ο τρόπος ανατροφής μου και η δομή της προσωπικότητάς μου. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη και για αυτό με τη σημερινή μου απολογία μου θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν. Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου».

Αναφορικά με το σκεπτικό που την οδήγησε στο να προχωρήσει στην επίθεση με το βιτριόλι, φέρεται να ισχυρίζεται ότι «Την παθούσα τη γνώριζα από φιλικό κύκλο αρκετά χρόνια ήμασταν γνωστές. Απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω. ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα.
Με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω. Απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη μου αυτή η ενέργεια θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και ένα μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου. Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν. Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Για αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ».

Για την επιλογή του θειϊκού οξέος και τη μεγάλη ποσότητα που χρησιμοποίησε,  η κατηγορούμενηφέρεται να υποστήριξε ότι, «Δεν ήταν μεγάλη ποσότητα. Ήταν ένα κανονικό ποτήρι. Δεν γνώριζα ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά».

Στην επιμονή της Ανακρίτριας ωστε να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της βιτριολίστριας, για τον κίνδυνο που θα αντιμετώπιζε η Ιωάννα Παλιοσπύρου αν είχε εισπνεύσει από τη μύτη ή το στόμα της βιτριόλι θα καταστρέφονταν είτε οι πνεύμονες ή ο οισοφάγος με αποτέλεσμα το θάνατο της και ότι εάν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα το οξύ θα προκαλούνταν ο θάνατος της από αιμορραγία, η Έφη Κακαρατζούλα, ισχυρίστηκε «Δεν γνώριζα τίποτα από όλα αυτά. Δεν γνώριζα ότι αυτό το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά. Γνώριζα ότι θα προκαλούσα κάποιο τραύμα. Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο. Η στάση του σώματος απέδειξε ότι ήμουν πλάγια και όχι πρόσωπο με πρόσωπο . Δεν γνώριζα ότι θα προκαλούσα τόσο μεγάλη ζημιά.
Το παχύρευστο υγρό δεν γνώριζα ότι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά, δεν είμαι χημικός, δεν γνώριζα ότι υπήρχε σε πιο αραιή μορφή».

Ενώ ανέλαβε εξολοκλήρου την πράξη της, και για την προμήθεια του καυστικού υλικού ενώ δε θέλησε να απαντήσει από πού το προμηθεύτηκε.

«Μέσω του συνηγόρου μου επικοινώνησε ο ίδιος με τους δικηγόρους της και τους εξέφρασε τη συμπάθειά του και τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση. Σήμερα που είμαι ξανά ενώπιον σας δηλώνω τη μεταμέλεια μου και τη συγγνώμη μου. Εάν φυσικά γίνει δεκτή.
Για τα δημοσιεύματα και την προσπάθειά της πολιτικής αγωγής να παρουσιάσει ψευδή γεγονότα ως αληθή και συγκεκριμένα ότι δήθεν εγώ είχα στην κατοχή μου σχεδιάγραμμα του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται και ότι συνομίλησα με φιλικό της πρόσωπο προκειμένου να αποσπάσω πληροφορίες για να της επιτεθώ ξανά μέσα στο νοσοκομείο το διαψεύδω κατηγορηματικά. Πρόκειται για άτοπες και αβάσιμες κατηγορίες. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου στη δικογραφία όλα αυτά λέγονται αυθαίρετα και κακόβουλα για να επιβαρύνουν την ήδη δυσάρεστη θέση μου. Παρουσιάζομαι ενώπιον σας συντετριμμένη, μετά από 10 μήνες. Είμαι 36 ετών με λευκό ποινικό μητρώο σε καμία περίπτωση και με κανένα αντάλλαγμα δεν θα διέγραφα μία έντιμη διαδρομή μέχρι σήμερα. Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται μία δίκαιη δίκη και μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους» φέρεται να ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη.