Καλλιθέα: Στις μνήμες της Ιωάννας, στο 1’και 15″ της επίθεσης μέσα στην πολυκατοικία, οι Αστυνομικοί αναζητούν τη βιτριολίστρια

Στο στενό περιβάλλοντος της 34άχρονης αναζητούν τη βιτριολίστρια οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας ενώ εξετάζουν τις επικοινωνίες και τους συσχετισμούς της

Τη μαυροφορεμένη γυναίκα με τα σκούρα μαλλιά και τη λευκή μάσκα επιχειρούν να προσδιορίσουν και να τακτοποιήσουν για τρίτη ημέρα οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας. Την Πέμπτη (21/05) είχαν εκ νέου συνάντηση με την 34άχρονη.
Η Ιωάννα, παράλληλα με την ανάρρωση της, επιχειρεί να ανακαλεί στη μνήμη της εικόνες από το ένα λεπτό και 15 δευτερόλεπτα, το χρόνο δηλαδή από την είσοδό της στην πολυκατοικία της οδού Μπουμπουλινας στη συμβολή της με την Ελευθερίου Βενιζέλου (Λ.Θησέως) στο ύψος της Αγίας Ελεούσας, στην Καλλιθέα, την επίθεση σε βάρος της, μέχρι οι περίοικοι να ακούσουν τα ουρλιαχτά της και να τη δουν να τρέχει προς το φαρμακείο έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό της με τα χέρια της. Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, από τις αναφορές στις συζητήσεις με την 34άχρονη , καθώς δεν είναι σε θέση ακόμα να δώσει κατάθεση, σε συνδυασμό  με τα ηλεκτρονικά ίχνη στους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί η νεαρή γυναίκα και την άρση απορρήτου των επικοινωνιών που έχουν ζητήσει, εκτιμούν ότι θα προκύψουν αξιοποιήσιμα στοιχεία  στην αστυνομική έρευνα κι εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα προσδιορίσουν τη βιτριολίστρια που πραγματοποίησε την αρρωστημένη επίθεση σε βάρος της Ιωάννας.

Η σκοτεινή γυναικεία φιγούρα η οποία βρέθηκε μπροστά στην 34άχρονη το πρωί της Τετάρτης (20/05-09.30), στην είσοδο της πολυκατοικίας στην Καλλιθέα, και την περιέλουσε με καυστικό υγρό, υποστηρίζουν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, είχε προσχεδιάσει την επίθεση σε βάρος της. Φροντίστε να εισέλθει απο σημείο χωρίς να καταγραφεί- καθως δεν εχει προκύψει η παρουσία της σε βιντεοληπτικό υλικό της γειτονιάς- ενώ επιμελήθηκε να πάρει μαζί της και το δοχείο στο οποίο μετέφερε το καυστικό υγρό μετά την επίθεση. Όπως επισημαίνουν Αστυνομικες πηγές του Nantiareport.gr , δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κατά την ιχνηλασία να μην έχουν προκύψει στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια δακτυλικά αποτυπώματα της βιτριολίστριας, καθώς θα μπορούσε να έχει καλυμμένα τα χέρια τής με γάντια, καθώς είναι ιδιαιτέρως καυστικό και εκμεταλλευόμενη τα μέτρα για τον κορωνοϊό να μην προκάλεσε υποψίες με την εμφάνισή της.

Κατά την Αστυνομική προανακριτική έρευνα προέκυψε οτι στην είσοδο της πολυκατοικίας, δεν υπάρχει εγκατεστημένη κάμερα, και η είσοδος αλλά και η έξοδος της βιτριολίστριας, δεν έχει καταγραφεί. Επίσης επι της Ελευθερίου Βενιζέλου (Λ.Θησεως) τα κοντινά καταστήματα στην συμβολή της με την οδο Μπουμπουλίνας, παραμένουν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων και δεν εχει καταστεί εφικτή η ανάκτηση αξιοποιήσιμου βιντεοληπτικού υλικού.
Ωστόσο υλικό από κάμερες οι οποίες είναι εγκατεστημένες σε άλλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή έχει παραληφθεί και εξετάζεται στο ενδεχόμενο να προκύψει η παρουσία της βιτριολίστριας, σύμφωνα με τις περιγραφές της 34άχρονης η οποία είναι και η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας κατά την επίθεση σε βάρος της.  Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης του Nantiareport.gr υπάρχουν αποσπάσματα στα οποία εντοπίζεται κίνηση στην περιγραφή της 34άχρονης ωστόσο η έρευνα σε αυτό το πεδίο επιβάλλεται να είναι σχολαστική χωρίς να αποπροσανατολισμό προκειμένου να εντοπισθεί άμεσα η βιτριολίστρια.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας επιχειρούν να προσδιορίσουν τόσο το χρόνο και τον τρόπο μετάβασης της βιτριολίστριας στην πολυκατοικία της οδού Μπουμπουλίνας στην Καλλιθέα, καθώς και το χρόνο παραμονής της στο χώρο μέχρι την άφιξη της 34άχρονης, καθώς επίσης τη διαφυγή της, αμέσως μετά την επίθεση στην Ιωάννα. Όπως επισημαίνεται ωστόσο για το μεγαλύτερο όγκο βιντεοληπτικού υλικού που έχουν στη διάθεσή τους οι Αστυνομικοί, μπορούν να αποκομίσουν μια εικόνα για τους παριστάμενους και τις κινήσεις τους σε πραγματικό χωροχρόνος, ωστόσο η ποιότητα του υλικού στις περισσότερες καταγραφές είναι εξαιρετικά χαμηλής ανάλυσης και ποιότητας.

Εν τω μεταξύ η κλινική εικόνα της 34άχρονης Ιωάννας -αν και έχει πολλα χειρουργεία και στάδια αποκατάστασης – σύμφωνα με τους γιατρούς της, παρουσιάζει βελτίωση, ενω κρίνεται αιμοδυναμικά σταθερή, και αποφασίστηκε η μεταφορά της στο Τμήμα Εγκαυμάτων του Θριάσειου Νοσοκομείου για να συνεχίσει τη νοσηλεία της. Δίπλα της βρίσκονται η μητέρα, ο αδελφός και ο θείος της, οι οποίοι ταξίδεψαν από την Αμφιλογία στην αναγγελία του τραυματισμού της .
«Το μόνο που θέλω τώρα είναι να γίνει καλά η αδερφή μου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά,» ανέφερε ο αδερφός της 34άχρονης το πρωί της Πέμπτης (21/05) σε ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφους χωρίς να θελήσει να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

Όπως σημείωσε και ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, «οι άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι. Προσπαθούν και αυτοί να δουν τι μπορεί να μάθουν, αν κάποιος γνωρίζει το παραμικρό…», καθώς θεωρούν οτι ενδεχομένως η οτιδήποτε λεπτομέρεια θα μπορούσε να συσχετισθεί και να κατευθύνει τις Αρχές στις έρευνές τους, ώστε να εντοπισθεί η βιτριολίστρια που πραγματοποίησε την επίθεση.