Ζάκυνθος: Ο απότακτος αστυνομικός, ο σωματοφύλκας και ο ηθικός αυτουργός στις δολοφονίες της Κλουτσινιώτη και Κορφιάτη

Σε μια ογκωδέστατη δικογραφία, με νόμιμες συνακροάσεις και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, αποδίδονται κατηγορίες σε φυσικούς αυτουργούς και στον προσδιορισμένο ονομαστικά απότον ίδιο τον δολοφονημένο επιχειρηματία, ηθικό αυτουργό στο διπλό συμβόλαιο θανάτου

Παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και συνελήφθη έβδομος μεταξύ των εμπλεκομένων στη διπλή δολοφονία ,σε βάρος της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη και του επιχειρηματία συζύγου της,  Ντίμη Κορφιάτη, στη Ζάκυνθο. Το πρωί της Τετάρτης (09/06) οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια θα μεταχθούν στη Ζάκυνθο, ενώπιον του Ανακριτή για να απολογηθούν.

Σε περίπου 2000 σελίδες της δικογραφίας η οποία έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου, περιλαμβάνονται οι έξι συλληφθέντες και επιπλέον τρεις έχουν ταυτοποιηθεί από τους ερευνητές της Ασφάλειας, εκ των οποίων δύο αναζητούνται, ενώ ο τρίτος είναι έγκλειστος φυλακών, ως εμπλεκόμενοι στη φονική ενέδρας (10/06 2020) σε βάρος της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη στη θέση Λιθακιά της Ζακύνθου ενώ εξετάζεται τυχόν συμμετοχή τους ένα χρόνο αργότερα (07/05-11.30) στην εκτέλεση  του επιχειρηματία συζύγου της,  Ντίμη Κορφιάτη, με 19βολίδες kalashnikov, ενώ βρισκόταν σε γραφείο στη συμβολή των οδών Φιλικών και Κολυβά στο κέντρο της Ζακύνθου. Λόγω του περιορισμένου αστυνομικού χρόνου, η ογκώδης δικογραφία διακινήθηκε (07/06) από τη Ζάκυνθο στο Μέγαρο της Λ.Αλεξάνδρας και ξανά πάλι προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Ζακύνθου, με το ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, στη ΓΑΔΑ εξετάζονται (07/06) έξι άτομα ως συλληφθέντες, – σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες- ενώ αναζητούνται ακόμα τρία άτομα. Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις στη Ζάκυνθο, μία στον Πύργο και δύο στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων ο εκτελεστής συναναβάτης και ο οδηγός του δικύκλου στην εκτέλεση της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών καθώς και ο ηθικός αυτουργός και στις δύο εκτελέσεις, πρόσφατα αποφυλακισμένος απότακτος αστυνομικός. Οι Αρχές αποδίδουν ως τα πιο ακριβά συμβόλαια θανάτου σε οργανωμένο σχέδιο εκτέλεσης, του ζευγαριού στη Ζάκυνθο.

Όπως αναφέρουν Αστυνομικές πηγές στο NantiaReport.gr, οι συλληφθέντες, περιλαμβάνονται στην λίστα των 8 ονομάτων που είχε υποβάλλει ο Ντίμης Κορφιάτης , κατονομάζοντάς τους σε φυσική και ηθική αυτουργία. Αστυνομικές αναφορές αποδίδουν τους συλληφθέντες σε μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που δρούσε στο νησί της Ζακύνθου, με τα μέλη της να έχουν παράνομη δραστηριότητα στο εμπόριο ναρκωτικών και την προστασία μαγαζιών. Αναφορά στη δράστη της εγκληματικής οργάνωσης, είχε στην κατάθεσή του, στις 21 Δεκεμβρίου 2020 ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου ο δολοφονημένος Ντίμης Κορφιάτης, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη δολοφονία της συζύγου του και την απόπειρα σε βάρος του, τον προηγούμενο Ιούνιο .

Για τον πρόσφατα αποφυλακισμένο απότακτο αστυνομικό, ο οποίος υπηρέτησε ως υποδιοικητής Ασφαλείας στη Ζάκυνθο, τον οποίο είχε κατονομάσει ο Ντίμης Κορφιάτης στο παρελθόν για σχέσεις του με παράνομες δραστηριότητες στο νησί. Ο απότακτος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό, για ένοπλη ληστεία σε βάρος του Νικήτα Αρτάκη, νυν Δημάρχου Ζακύνθου από τον οποίο είχαν αποσπάσει €500.000. Στο Εφετείο ωστόσο, η ποινή του μειώθηκε στα 12 χρόνια κάθειρξη, εξέτισε τα 3/5 της ποινής του και αποφυλακίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες, επιστρέφοντας στη Ζάκυνθο.

Στη δικογραφία γίνεται αναφορά σε εφοπλιστή με έδρα το Π.Ψυχικό, ενώ μεταξύ των κατηγορούμενων περιλαμβάνονται ένας bodybuilder συνοδός του, καθώς επίσης δύο κάτοικοι Ζακύνθου, εκ των οποίων ο χειριστής του σκάφους που μετέφερε τους εκτελεστές στο νησί. Ο Ντίμης Κορφιάτης είχε αναφέρει στο έγγραφο υπόμνημά του, ότι, «.. εξάλλου, υφίσταται και προσωπικό κίνητρο του, ως προς την σε βάρος μας δράση του. Ο (σσ όνομα συνοδού εφοπλιστή) πέρα από τη γενικότερη “συνεργασία” του σε παράνομες δραστηριότητες από κοινού με τον (σσ όνομα έτερου κατηγορούμενου), ως προς τον οποίο θα αναφερθώ κατωτέρω, διακατέχεται και από ισχυρό σε βάρος μου μένος, το οποίο ερείδεται σε έξωση της εταιρίας του (σσ όνομα εταιρείας) από το ξενοδοχείο (σσ όνομα επιχείρησης) το οποίο είχε υπομισθώσει παράνομα από τον (σσ όνομα κατηγορούμενου) και το λειτουργούσαν από κοινού».

Σε άλλο σημείο του υπομνήματός του, ο Ντίμης Κορφιάτη καταγγέλει ότι, «όλα τα μέσα μεταφοράς των δραστών, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν, ήτοι το αυτοκίνητο και το φουσκωτό σκάφος είναι ιδιοκτησίας εφοπλιστή. Το εν λόγω σκάφος μεταφέρθηκε στις 5 Ιουνίου του 2020 στη Σκαφιδιά Ηλείας, με σημείο εκκίνησης την οικία του εφοπλιστή στο Ψυχικό».

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και άτομο το οποίο είχε κατονομάσει ο Ντίμης Κορφιάτης, ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας της συζύγου του, Χριστίνα Κλουτσινιώτη, καθώς φέρεται να τον είχε αναγνωρίσει ανεπιφύλακτα από εικόνες βιντοληπτικού υλικού το οποίο είχε περιέλθει στην Αστυνομία, από κάμερες της περιοχής και του επιδείχθηκαν , στο πλαίσιο διερεύνησης της δολοφονίας της συζύγου του. «Η αναμφίβολη αναγνώριση του οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα του. Επίσης, το ύψος, η κοιλιά του και η ασταθεια στο βάδισμά του, ένεκα του μεγάλου ύψους του και του υπερβολικού του βάρους», ανέφερε τότε στο υπόμνημά του, ο Ντίμης Κορφιάτης.

Τον περασμένο Ιούνιο (10/06 2020) η δολοφονική ενέδρα, είχε θύμα την 37χρονη Χριστίνα Κλουτσινιώτη, ως συναναβάτης δικύκλου ενώ περνούσαν από τη θέση Λιθακιά της Ζακύνθου, καθώς επέστρεφε στην Χώρα, με το σύζυγό της, επίσης δολοφονημένο (07/05) επιχειρηματία της Ζακύνθου Ντίμη Κορφιάτη. Από τα πυρά τότε, είχε τραυματιστεί σοβαρά και ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτη, και ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία, σε Νοσοκομείο της Αθήνας επανήλθε. Ωστόσο οι εκτελεστές είχαν συμβόλαιο θανάτου και στο όνομά του, και δέχτηκε 19βολίδες kalashnikovπυρών (07/05-11.30), ενώ βρισκόταν σε γραφείο για προσωπική του υπόθεση, στη συμβολή των οδών Φιλικών και Κολυβά στο κέντρο της Ζακύνθου, .

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένοι από το 2012, γονείς ενός ανηλίκου αγοριού, ενώ ο 55χρονος έχει άλλο ένα παιδί από τον πρώτο του γάμο. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα τελευταία χρόνια το ζευγάρι είχε επενδύσει σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και υποβρύχιες καταδύσεις με το ιδιόκτητο σκάφος “ΧΡΙΣΤΙΝΑ”.