Άγιος Σώστης, Ζακύνθου: Με “μπλεξίματα” σε ποινικές υποθέσεις ο σύζυγος της επιχειρηματία- Ο “ψηλός” και ο “κοντός” αναζητούνται

Η Ασφάλεια Ζακύνθου αναζητά τα πιθανά κίνητρα των δραστών στο παρελθόν

Η 37άχρονη Χριστίνα Κλουτσινιώτη, επιχειρηματίας ως ιδιοκτήτρια ξενοδοχειακής μονάδας στο Λαγανά της Ζακύνθου και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές, με τον συνδυασμό “Πορεία Προόδου” του Αναστάσιου Μαρίνου, κατέληξε ακαριαία στα τραύματα από τα φονικά πυρά των δολοφόνων της, στην ενέδρα στη θέση Λαιακιά, της περιοχής του Αγίου Σώστη (Σκλουμπού) στη Ζάκυνθο (09/06-14.45) ενώ με το σύζυγό της επέβαινε σε μηχανή με κατεύθυνση προς το σπίτι τους .

Παντρεμένοι από το 2012, γονείς ενός ανηλίκου αγοριού, ενώ ο 53χρονος έχει άλλο ένα παιδί από τον πρώτο του γάμο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα τελευταία χρόνια το ζευγάρι είχε επενδύσει σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και υποβρύχιες καταδύσεις με το ιδιόκτητο σκάφος “ΧΡΙΣΤΙΝΑ”.

Τα στελέχη της Ασφάλειας Ζακύνθου αναζητούν τα πιθανά κίνητρα των δραστών σε υποθέσεις που στρέφονται στο παρελθόν του 53άχρονου επιχειρηματία αλλά και στις πρόσφατες δραστηριότητές του ζευγαριού .

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, ο 53άχρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς φέρεται να είχε εμπλακεί σε υπόθεση ληστείας στο νησί σε βάρος επιχειρηματία, από τον οποίοι οι δράστες είχαν αποσπάσει €550.000, χωρίς να του έχουν αποδοθεί κατηγορίες για την υπόθεση. Ενώ  συνδεόταν με ποινικό – οπλουργό, και είχε κατηγορηθεί για διακίνηση οπλισμού. Ενδείξεις είχαν προκύψει και κατά την εξέταση υπόθεσης στην δολοφονία γυναίκας το 2004 στα Άνω Πατήσια, ιδιοκτήτρια οίκων ανοχής σε Αθήνα και επαρχία, χωρίς ωστόσο να έχει κατηγορηθεί και σε αυτη την υπόθεση για τη δολοφονία της.

Οι δύο δράστες, ο “κοντός και ο ψηλός” όπως αναφέρονται, με μαύρες στολές οι οποίες προσομοιάζουν και των Αστυνομικών και λευκά κράνη, επέβαιναν σε λευκή μηχανή μεγάλου κυβισμού, προσέγγισαν σε παράλληλη πορεία και πυροβόλησαν εν κινήσει το ζευγάρι που επέβαινε σε δίκυκλο. Ο συνοδός της μοτοσυκλέτας των δραστών, πυροβόλησε επαλειμμένα  εναντίον του ζευγαριού, τραυματίζοντας θανάσιμα την 37άχρονη Χριστίνα Κλουτσινιώτη, η οποία έπεσε από την μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν με τον 53άχρονος σύζυγός της, ο  οποίος συνέχισε την πορεία του έφθασε στο σπίτι Αλβανού φίλου του και ζητησε βοήθεια. Τραυματίας και ο ίδιος, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, καθώς έφερε τρια τραύματα από βολίδες όπλου και σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Προκειμένου οι δράστες να μην διαφύγουν με τα πλοία της γραμμής από το νησί, οι έλεγχοι έχουν γίνει εντατικοί καθώς και στα λιμάνια.