Ζάκυνθος: Σε εξέλιξη συλλήψεις για τη δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτης και του συζύγου της, Ντίμη Κορφιάτη

Ένας απότακτος αστυνομικός, ενας συνοδός εφοπλιστή, δύο άνδρες, κάτοικοι Ζακύνθου μεταξύ των συλληφθέντων κατηγορούμενοι για τη δολοφονία πριν ένα χρόνο, της συζύγου και  πρόσφατα του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο

(08/06-12.00) Στη ΓΑΔΑ εξετάζονται έξι άτομα ανάμεσα στους συλληφθέντες, πρόσωπο της συνοδείας εφοπλιστή, και απότακτος αστυνομικός που αποφυλακίστηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με πληροφορίες, του NantiaReport.gr, τρεις συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο, μία στον Πύργο και δύο στην Αθήνα, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία άτομα.

Αστυνομικές αναφορές αποδίδουν τους συλληφθέντες σε μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που δρούσε στο νησί της Ζακύνθου, με τα μέλη της να έχουν παράνομη δραστηριότητα στο εμπόριο ναρκωτικών και την προστασία μαγαζιών. Αναφορά στη δράστη της εγκληματικής οργάνωσης, είχε στην κατάθεσή του, ο δολοφονημένος Ντίμης Κορφιάτης, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη δολοφονία της συζύγου του και την απόπειρα σε βάρος του,  στις 21 Δεκεμβρίου 2020 ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου. Όπως αναφέρουν Αστυνομικές πηγές στο NantiaReport.gr, οι συλληφθέντες, περιλαμβάνονται στην λίστα των 8 ονομάτων που είχε υποβάλλει ο Ντίμης Κορφιάτης , κατονομάζοντάς τους σε αυτουργία.

Σε συλλήψεις (08/006-10.30) έχει προβεί η Ασφάλεια, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξιχνίαση της δολοφονικής ενέδρας (10/06 2020) σε βάρος της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη στη θέση Λιθακιά της Ζακύνθου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, τρία άτομα έχουν συλληφθεί- σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες- μεταξύ των οποίων πρόσφατα αποφυλακισμένος απότακτος αστυνομικός, και δύο κάτοικοι Ζακύνθου, εκ των οποίων ο χειριστής του σκάφους που μετέφερε τους εκτελεστές στο νησί.

Οι Αρχές αποδίδουν ως τα πιο ακριβά συμβόλαια θανάτου σε οργανωμένο σχέδιο εκτέλεσης, του ζευγαριού στη Ζάκυνθο, με τον ηθικό αυτουργό και στις δύο εκτελέσεις, το ίδιο άτομο.

Τον περασμένο Ιούνιο (10/06 2020) η δολοφονική ενέδρα, είχε θύμα την 37χρονη Χριστίνα Κλουτσινιώτη, ως αναβάτης δικύκλου ενώ περνούσαν από τη θέση Λιθακιά της Ζακύνθου, καθώς επέστρεφε στην Χώρα, με το σύζυγό της, επίσης δολοφονημένο (07/05) επιχειρηματία της Ζακύνθου Ντίμη Κορφιάτη. Από τα πυρά τότε, είχε τραυματιστεί σοβαρά και ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτη, και ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία, σε Νοσοκομείο της Αθήνας επανήλθε. Ωστόσο οι εκτελεστές είχαν συμβόλαιο θανάτου και στο όνομά του, και δέχτηκε 19βολίδες kalashnikovπυρών (07/05-11.30), ενώ βρισκόταν σε γραφείο για προσωπική του υπόθεση, στη συμβολή των οδών Φιλικών και Κολυβά στο κέντρο της Ζακύνθου, .

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένοι από το 2012, γονείς ενός ανηλίκου αγοριού, ενώ ο 55χρονος έχει άλλο ένα παιδί από τον πρώτο του γάμο. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα τελευταία χρόνια το ζευγάρι είχε επενδύσει σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και υποβρύχιες καταδύσεις με το ιδιόκτητο σκάφος “ΧΡΙΣΤΙΝΑ”.