Υφ’ όρων απόλυση για το Νίκο Μιχο- Λαμβάνει αποφυλακιστήριο από τις Φυλακές Δομοκού

Με περιοριστικούς όρους, το αίτημα να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, έγινε δεκτο και ο Νίκος Μίχος, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής έλαβε υφ όρων απόλυση

Με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, ελαβε (10/01) αναστολή στην έκτιση της ποινής κάθειρξης των έξι ετών που του επιβλήθηκε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Το αρμόδιο Τμήμα του Πενταμελούς Εφετείου, αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση του Νίκου Μίχου παρά την αρνητική πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος τάχθηκε υπέρ της παραμονής του στην φυλακή. Ο Νίκος Μίχος θα βγει άμεσα από τις φυλακές Δομοκού, μέχρι να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση στην οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στον καταδικασμένο πρώην βουλευτή επιβλήθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο εισαγγελέα Έδρας στο αιτιολογικό της αρνητικής του εισήγησης ανέφερε οτι δεν έχει προκύψει λόγος διαφορετικός από εκείνους που ο καταδικασθείς επικαλέστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το οποίο δίκασε την υπόθεση και αποφάσισε την κράτησή του.

Σύμφωνα με το συνήγορο, Στυλιανό Γρηγορίου, ο εντολέας του έχει εκτίσει, με τα ημερομίσθια και εργασίας στην φυλακή, ποινή 25 μηνών και 18 ημερών. Στο αιτιολογικό του αιτήματος αποφυλάκισης, ανέφερε ο συνήγορος ότι θα έπρεπε στον εντολέα του να χορηγηθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής του, καθώς είναι ασθενής με καρκίνο και δεν του δόθηκε δυνατότητα στη φυλακή να υποβληθεί σε συμπληρωματικές εξετάσεις. Ενώ επικαλέστηκε τον ιατρικό του φάκελο πρόβλημα λόγω δισκοπάθειας για το οποίο θα πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί και επεσήμανε οτι το Δικαστήριο αναγνώρισε – μόνο σε αυτόν- το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας.