Τα οικονομικά του επιχειρηματία με τα ανταλλακτικά και ο συσχετισμος με την “ομαδα των πέντε” της απαγωγής υπό έρευνα για τις Αρχές

Αν και η αρχική εκτίμηση απέδιδε χαρακτηριστικά «απαγωγής της τίγρης» ενδεχομένως η έκβασή της υπόθεσης να είναι η πλέον απρόβλεπτογ καθώς εκτιμάται ως ενδεχόμενο κίνητρο της απαγωγής, κάποια δοσοληψία ή συναλλαγή που έμεινε ανολοκλήρωτη ίσως και χρέους που προέκυψε

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης για 13η ημέρα παραμένει σε ομηρεία των απαγωγέων του, όταν κουκουλοφόροι τον άρπαξαν με βία ενώ επέστρεφε από βραδινή έξοδο (29/12 2021) έξω από την πολυτελή μεζονέτα που διατηρεί στο Ντράφι.

Αν και η αρχική εκτίμηση απέδιδε χαρακτηριστικά «απαγωγής της τίγρης» δεκατρείς ημέρες μετα και σε ανάλυση στις πέντε επικοινωνίες των δραστών με τον αδελφό του ατον οποίο μετέφεραν τις οικονομικές τους αξιώσεις, ενδεχομένως η έκβασή της υπόθεσης να είναι η πλέον απρόβλεπτη, όπως εκτιμάται από τους επιχειρησιακούς του Τμήματος στο ΥΔΕΖΙ που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι καταθέσεις ατόμων από το στενό επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον του 40χρονου επιχειρηματία μάντρας ανταλλακτικών Γιώργου Κυπαρίσση, έχουν αποσαφηνισει- μεταφέρουν πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr- τον τρόπο επιχειρηματικης δραστηριότητας και τις επαφές του. Ωστόσο θέτουν υπό έρευνα το ενδεχόμενο κίνητρο της απαγωγής, κάποια δοσοληψία ή συναλλαγή που έμεινε ανολοκλήρωτη ίσως και χρέους που προέκυψε,  και ζητήθηκε απο την “ομάδα των πέντε” να “κάνουν ταμείο”.

Τόσο από ευρήματα οσο και  τις μαρτυρίες μεταξύ άλλων εξετάζεται οι δράστες να σχετίζονται με συμμορίες των δυτικών προαστίων, καθως τα δυο από τα τρία οχήματα που χρησιμοποίησαν, εντοπίσθηκαν καμένα στην περιοχή Φοίνικας των Σπάτων. Το ένα είχε κλαπεί στο 2020 από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και εκτιμάται ότι πιθανόν διέφευγαν με το όχημα του 40χρονου και συνοδευτικό κλεμμένο, τακτική που αποδίδεται σε μέλη της μαφίας των Ρομά.

Όπως είχε διαρρεύσει, κατά τις πρώτες 30 ώρες απαγωγής του 40χρονου Γιώργου Κυπαρίσση, οι δράστες  είχαν τουλάχιστον πέντε επικοινωνίες με τον αδερφό του, Νίκο με τον οποίο διατηρούν από κοινού την οικογενειακή επιχείρηση με ανταλλακτικά.

Πέντε απαγωγείς, τρία αυτοκίνητα, κανένα στοιχείο που να τους «ταυτοποιεί»

Αρχικά οι απαγωγείς, είχαν οικονομικές απαιτήσεις για λύτρα που ανέρχονται κοντά στα δυο εκατομμύρια ευρώ, ενώ έστειλαν και φωτογραφία του Γιώργου Κυπαρίσση δεμένου χειροπόδαρα, ως πειστήριο ζωής. Ωστόσο, η φωτογραφία διαγράφηκε καθώς ήταν κρυπτογραφημενη επικοινωνία, ώστε να μην προκύπτουν στοιχεία για τον χώρο που έχουν μεταφέρει τον 40χρονο και κρατούν σε κρησφύγετο τους, οι δράστες. Στη συνέχεια φέρονται να έχουν ρίξει τις οικονομικές απαιτήσεις τους κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι δράστες της απαγωγής στις διαπραγματεύσεις τους, χρησιμοποιούν πλατφόρμες και πραγματοποιούν κρυπτογραφημενες  επικοινωνίες που δεν ανιχνεύονται, ωστε να μην αφήνουν ηλεκτρονικά ίχνη, ενώ να περιορίσουν στο ελάχιστο τυχόν λάθη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους.

Προτεραιότητα ωστόσο για τις Αρχές παραμένει η απελευθέρωσή του 40χρονου επιχειρηματία κι ακολούθως στις έρευνες έπεται η ταυτοποίηση και η σύλληψη των απαγωγέων.