Εφετείο: Φυλάκιση για το “διευθυντήριο”- Πέντε πρώην Βουλευτές στη Φυλακή- Αναστολή ποινής σε 12 από τους 58 καταδικασθέντες

Επανήλθε η Έδρα του Α Τριμελούς Κακουργημάτων της Αθήνας και ανακοίνωσε την απόφαση του Δικαστηρίου.

Με την απόφαση οι πρώην Βουλευτές καταδικασμένοι ως το “διευθυντήριο”, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώρος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος όπως ανακοίνωσε η Έδρα με την προβλεπόμενη διαδικασία οδηγούνται σε Σωφρονικστικά Καταστήματα προς έκτιση των ποινών τους.
Ενώ και οι επίσης πρώην βουλευτές οι οποίοι καταδικάστηκαν για χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού σε ποινή 6-7 χρόνια κάθειρξη- Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος. Αντώνης Γρέγος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης- με την προβλεπόμενη διαδικασία με τα φυλακιστήρια που θα λάβουν πρόκειται να οδηγηθούν στις φυλακές.

Εντάλματα σύλληψης με άμεσα εκτελεστές ποινές χωρίς αναγνώριση αναστολής και οι πυρηνάρχες Νίκαιας και Περάματος, Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζης και ο καθ’ ομολογίνα δράστης καταδικασμένος σε ισόβια με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, Γιώργος Ρουπακιάς .

Αναστολή στην εκτέλεση των ποινών για 12 από τους καταδικασθέντες, μεταξύ των οποίων οι πρώην Βουλευτές Μιχάλης Αρβανίσης, Στάθης Μπούκουρας, Ελένη Ζαρούλια, Δημήτρης Κουκούτσης, και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρέωσης καταβολής εγγύησης, ύψους €20.000 ευρώ και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους δύο φορές τον μήνα.

Ενώ στους επίσης καταδικασθέντες- Σκάλκο, Μαρία, Παπαδόπουλο, Δήμου, Αντωνακόπουλο, Καστρινό, Δασκαλάκη στους οποίους είχαν επιβληθεί μικρότερες ποινές, και είχαν λάβει ανασταλτικό χαρακτήρα στην εκτέλεσή τους, το Δικαστήριο επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.