ΘΣΝ: Αγέλη λύκων επιτέθηκε σε “σέττερ” κατά τη διάρκεια αγώνων κυνηγεσίας

Αγέλη λύκων όρμησε σε κυνηγόσκυλο, κατά τη διάρκεια αγώνων του ΟΚΑΔΕ στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης

Ο «Ζεύς», το σέττερ του Ν. Δογιάκη, μόλις είχε ολοκληρώσει την προσπάθειά του, στον αγώνα μεγάλης έρευνας στην πέρδικα, που διοργανώνει, ο ΟΚΑΔΕ, στη Νέα Μεσημβρία. Συνοδευόμενο από τον κυναγωγό του, Στέλιο Αποστολάκο και τον κριτή Κώστα Δημουλά και το κυνηγόσκυλο είχε περάσει ένα λοφάκι, όταν σε απόσταση 70 μέτρων πέντε λύκοι κυνηγούσαν το σέττερ, το οποίο έτρεχε και προσπαθούσε να τους ξεφύγει.

Οι δύο άνδρες με φωνές επιχείρησαν να εκδιωξουν την αγέλη ενώ ο κριτής πυροβόλησε στον αέρα με το πιστόλι κρότου και κατάφεραν να απομακρύνουν τους λύκους.

«Το περιστατικό διαδραματίστηκε σήμερα (10/01) στη μιάμιση μετά το μεσημέρι, στο χωματόδρομο που οδηγεί προς το Γαλλικό ποταμό κι έχει δεξιά φωτοβολταϊκά και δυο αμπέλια. Είναι απίστευτο! Ο Ζευς μπήκε χθες στη βαθμολογία και σήμερα θα έχανε την ζωή του, στα καλά καθούμενα από λύκους!», ανέφερε ο Στέλιος Αποστολάκος.

Οι αγώνες άρχισαν το Σάββατο (08/01) και θα ολοκληρωθούν την προσεχή Τετάρτη (12/01) στη Νέα Μεσημβρία, κωμόπολη βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης του Δήμου Χαλκηδόνος ειναι κτισμένη σε υψόμετρο μόλις 150 μ. ενω απέχει από το κέντρο της Θεσσαλονίκης 26χλμ.

Όπως επισημαίνει ο συντάκτης του άρθρου, «τα «Κυνηγετικά Νέα έχουν επισημάνει το πρόβλημα με τους λύκους στην περιοχή με σειρά ρεπορτάζ, όπου κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις αρπαγές σκύλων τους από τις αυλές των σπιτιών, κτηνοτρόφοι για της φονικές επιθέσεις στα κοπάδια τους, ενώ μια οικογένεια έβαλε πωλητήριο στο σπίτι της, επειδή τα αγρίμια, με ορμητήριο τα ρέματα, έβγαιναν και ούρλιαζαν έξω από το φράχτη τους κάθε βράδυ!»

____________________________

* kynigesia.gr