Ξάνθη: Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη καπναποθήκη στο κέντρο της πόλης- Στο έργο κατάσβεσης επιχειρεί η Πυροσβεστική

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένη καπναποθήκες στο κέντρο της Ξάνθης, και έλαβε γρήγορα διαστάσεις με την Αστυνομία για λόγους ασφαλείας να προβαίνει σε διακοπή της κυκλοφορίας

(18/01-12.30) Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη αστική φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο κέντρο της Ξάνθης, σε μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες καπναποθήκες, στο κέντρο της πόλης, πίσω από τα ΚΤΕΛ της πόλης, που για πολλά χρόνια παρέμενε εγκαταλελειμμένη.

Στην περιοχή πίσω από το ΚΤΕΛ της Ξάνθης εντός αστικού ιστού, σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη που στέγαζε κατά το παρελθόν καπναποθήκη, επί της οδού Αναξάρχου, ξέσπασε φωτιά (18/01-10.30). Άμεσα στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 20Πυροσβέστες με εννέα υδροφόρα οχήματα.

Ωστόσο η φωτιά, έλαβε άμεσα διαστάσεις και οι Πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν. Συνολικά 30 Πυροσβέστες με 14βυτιοφόρα οχήματα κλήθηκαν αν επιχειρούν στο έργο κατάσβεσης, καθώς επίσης συνέδραμαν στο έργο κατάσβεσης της αστικής πυρκαγιάς και υδροφόρες του Δήμου.

Για λόγους ασφαλείας δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν οι πολίτες από παρακείμενα καταστήματα ενώ σε περίμετρο η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία τροχοφόρων και πεζών. Στην περιοχή του ΚΤΕΛ της Ξάνθης, εδρεύουν πολλές εγκαταλελειμμένες καπναποθήκες, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστη -μέχρι στιγμής- η αιτία που προκάλεσε την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.