Τ.Θεοδωρικάκος: «Ας προσέχουμε πώς μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας, ανδρισμός είναι να σέβεσαι μια κοπέλα και μια γυναίκα»

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου βρέθηκε κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ως μια συμβολική κίνηση, στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

«Επέλεξα να έρθω σε αυτό το αστυνομικό τμήμα γιατί εδώ υπάρχει το γραφείο Ενδοοικογενειακής βίας το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες που δέχονται ψυχική και σωματική βία, στο πλαίσιο μιας σχέσης ή ενός γάμου, να καταγγείλουν τα περιστατικά. Και έχω έρθει πρώτα από όλα να επιβραβεύσω τους τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι πριν από περίπου ένα μήνα έσωσαν μια γυναίκα, της έσωσαν τη ζωή. Το είχα υποσχεθεί ότι θα το κάνω και ήρθα να το κάνω», ανέφερε εισαγωγικά ο Υπουργός κατά την παρουσία του στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

«Ας προσέχουμε όλοι πώς μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα τα αγόρια μας όπως και τα κορίτσια μας πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον, να υπάρχει αγάπη και σεβασμός, ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός, να αγαπάς και να σέβεσαι μια κοπέλα και μια γυναίκα», επεσήμανε εμφατικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ερωτηθείς για την έρευνα που αφορά καταγγελία για δράση κυκλώματος μαστροπείας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι, «πέντε μήνες που υπηρετώ ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχω δει ότι όταν η αστυνομία είναι ελεύθερη να κάνει την δουλειά της την κάνει αποτελεσματικά και σε αυτά τα περιστατικά και σε αλλά», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι περιστατικά χαμηλής εγκληματικότητας, ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές αυτοκινήτων σε σχέση με το 2019 και το 2018 έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, σε αυτό το διάστημα που έχει τελειώσει η καραντίνα.

«Έξαρση ενδοοικογενειακής βίας μετά την πανδημία»

Ωστόσο επεσήμανε ότι «υπάρχει έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας και είναι προφανές ότι δεν φτάνουν τα έξι γραφεία που έχουμε ιδρύσει. Άρα είναι μια υπηρεσία που θα επεκταθεί και θα ενταθεί η εκπαίδευση των αστυνομικών που είναι σε θέση να ανταποκρίνονται σε αυτό», σημείωσε στην δήλωσή του ο αρμόδιος Υπουργός .

Η αναφορά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έρχεται σε συνέχεια της παρέμβασης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλειώτα, αποτελεί πολιτικό και συμβολικό μήνυμα προς την κοινωνία για τη θέση της επίσημης πολιτείας να μην επιτρέψει ανοχή σε ανάλογες συμπεριφορές.