Βουλή: Κατέθεσαν ο οδηγός ΤΑΧΙ και ο διανομέας δικυκλιστής για το δυστύχημα του Ιάσωνα

Αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου με θανατηφόρα κατάληξη για τον 23χρονο αναβάτη δικύκλου σε εμπλοκή με συνοδευτικό όχημα, αναζητήθηκαν από την Τροχαία και τους συγγενείς του νεαρού αναβάτη να καταθέσουν για τις συνθήκες του δυστυχήματος

Με το επαγγελματικό του όχημα προηγήθηκε του δικύκλου στο οποίο επέβαινε ο 23χρονος Ιάσωνας τον οποίο παρέσυρε ο οδηγός τού συνοδευτικού οχήματος, κατά την αριστερόστροφη κίνησή του προκειμένου να εισέλθει στη Βουλή. Ο οδηγός ΤΑΧΙ ο οποίος είχε σταματήσει στο χώρο του δυστυχήματος, έχει καταθέσει για το δυστύχημα στο πλαίσιο της έρευνας ώστε να προσδιοριστούν οι ακριβείς συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος, με αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό του νεαρού δικυκλιστή ο οποίος κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρός από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Ευαγγελισμού με την οικογένειά του να αποφασίζει τη δωρεά των οργάνων του.

Κατάθεση έχει ληφθεί από την Τροχαία και από τον διανομέα ο οποίος βρέθηκε στο σημείο του τροχαίου έξω από τη Βουλή. Πρόκειται για τον άνδρα ο οποίος είχε φραστικό επεισόδιο με τον Τροχονόμο της Βουλής, σε μια απρεπή και απαράδεκτη συμπεριφορά από τον ένστολο σε βάρος του οποίου προκύπτουν πειθαρχικές και νομικές ευθύνες.

Από την Τροχαία Αθηνών, έχουν ληφθεί και άλλες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων στο τροχαίο δυστύχημα για τον προσδιορισμό των ευθυνών και των συνθηκών του δυστυχήματος. Για το τροχαίο έχει συμπεριληφθεί στην ποινική δικογραφία και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες που είναι εγκατεστημένες στο χώρο καθώς έχει γίνει αιμοληψία στον αστυνομικό οδηγό του συνοδευτικού οχήματος, όπως προβλέπεται σε ανάλογα περιστατικά. Όπως έχει διακριβωθεί από το υλικό στις κάμερες κυκλοφορίας το φανάρι ήταν πράσινο στην Βασιλίσσης Σοφίας και ο οδηγός του υπηρεσιακού συνοδευτικού οχήματος έστριψε παράνομα αριστερά για να εισέλθει στη Βουλή.

Αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, για τον οδηγό του συμβατικού οχήματος, όπως προβλέπεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία του ΚΟΚ όταν το τροχαίο δεν είναι θανατηφόρο δυστύχημα, οι ενδείξεις του αλκοτεστ είναι αρνητικές και ο εμπλεκόμενος οδηγός παραμένει στο σημείο ενώ δεν θεωρείται ύποπτος φυγής, σε συλλαμβάνεται, ανεξαρτήτως της ιδιότητας του οδηγού.