Βούλα: Δολοφονίες Βέλγων με συνδέσμους στην Ελλάδα- Σε ύποπτες συναλλαγές αποδίδουν τα κίνητρα οι Αρχές

«Συμβόλαιο θανάτου» η δολοφονία με δύο βολίδες στο κεφάλι Βέλγου υπηκόου, εξετάζουν οι Αρχές

Διατηρούσε δύο ταυτότητες σε διαφορετικά στοιχεία, δήλωνε έμπορος τροφίμων και εξαγωγέας λαδιού ενώ διέμενε στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια σε μισθωμένο διαμέρισμα με τη “σύζυγο” και το παιδί τους, με τη σχέση τους να εξετάζεται.

Οι δολοφόνοι, αναβάτες δικύκλου τον προσέγγισαν ενώ είχε αποβιβαστεί από το όχημά του, στην πυλωτή πολυκατοικίας στην οποία διέμενε, επί της Δωδεκανήσου 14 στη Βούλα (29/05-21.25) και ο συνοδός τον πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στο χωρο τα κλιμάκια των Εγκληματολογικών εργαστηρίων εντόπισε δύο κάλυκες από πιστόλι των 9mm .
Από τις έρευνες των Αστυνομικών για την εξακρίβωση των στοιχείων του, έχουν λάβει δακτυλικά αποτυπώματα, και μέσω interpol από τις ευρωπαϊκές τράπεζες δεδομένων θα αναζητήσουν- στο ενδεχόμενο να έχει απασχολήσει στο παρελθόν με παράνομες δραστηριότητες- τα πραγματικά του στοιχεία.
Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η δολοφονία να σχετίζεται με μια παλαιότερη υπόθεση δολοφονίας με θύμα 56άχρονο Βέλγο. Στις 16 Ιουνίου 2017, στο πάρκο επί της Φανοσθένους 14, στις εργατικές κατοικίες του Νέου Κόσμου, είχε εντοπιστεί νεκρός σε πεζόδρομο, με τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι, όπως διαπιστώθηκε κατά τη νεκροτομή. Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων τους έφερε ταυτότητα έκδοσης Βελγίου, διατηρούσε ιταλικό όνομα, και διέμενε στην Ισπανία. Είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα με διαμονή σε ξενοδοχείο με ανοικτή… ημερομηνία αναχώρησης. Στην νεκροτομή προέκυψε ότι το θύμα έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο των 32mm, πίσω από το αριστερό αυτί και πύλη εξόδου από το μέτωπο. Ως κίνητρο του εγκλήματος είχαν αποδοθεί διαφορές από τη διακίνηση ναρκωτικών. Το 2019, είχε συλληφθεί ως δράστης, 32άχρονος Αλβανός, ενώ δύο συνεργοί του αναζητούνται.
Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και τις επαφές που είχε ο Βέλγος επιχειρηματίας ενώ αναζητούν υλικό από κάμερες στις οποίες έχει αποτυπωθεί κίνηση των δύο δραστών.