Χαλάνδρι: Δέχθηκε επίθεση και ύβρεις όταν κλήθηκε στο ΜΕΤΡΟ για επιβάτη χωρίς μάσκα, ο οποίος δήλωνε “μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ”

Σε διατεταγμένη υπηρεσία στο σταθμό ΜΕΤΡΟ, δέχθηκε επίθεση από επιβάτη όταν του ζήτησε να φορέσει μάσκα για να επιβιβαστεί στο συρμό

Το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που απαιτούμε προϋποθέτει ατομική ευθύνη, από όλους τους πολίτες, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε στη μετά κορωνοϊού εποχή και την προσπάθεια που γίνεται από όλους για επαναφορά στην κανονικότητα. Οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για την κίνηση με τα ΜΜΜ αναφέρει χαρακτηριστικά την χρήση μάσκας από τους επιβάτες, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα είτε ο μηχανοδηγός σε περίπτωση που εντοπίζεται επιβάτης χωρίς μάσκα να ζητήσουν να αποβιβαστεί ή να κάνει χρήση μάσκας.

Το περιστατικό εξελίσσεται πριν μερικές ημέρες, σε ένα από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς ΜΕΤΡΟ στην στάση Δουκίσσης  Πλακεντίας . Νεαρή Αστυνομικός του τοπικού τμήματος, βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, όταν επιβάτες και μηχανοδηγός την καλούν να παρέμβει σε επιβάτη, ο οποίος έχει επιβιβαστεί σε βαγόνι,  ωστόσο αρνείται να κάνει χρήση μάσκας, με αποτέλεσμα ο συρμός να έχει ακινητοποιηθεί. Στις αντιδράσεις των υπολοίπων επιβατών – όπως περιγράφουν αυτόπτες του περιστατικού στο NantiaReport.gr- ήταν εριστικός και έκανε επίκληση της πολιτικής του τοποθέτησης, με τη φράση “εγώ, είμαι στέλεχος “ΑΝΤΑΡΣΥΑ” !

Η νεαρή Αστυνομικός ευγενική και με πολύ προσοχή, προσπάθησε σε με επιχειρήματα, να μεταπείσει τον “ανταρσία” πολίτη, να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις του ως επιβάτης ΜΜΜ, με τον ίδιο να της επιτίθεται με σεξιστικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Στο περιστατικό οι υπόλοιποι επιβάτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και επιτέθηκαν φραστικά στον εριστικό συνεπιβάτη τους, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν τη νεαρή Αστυνομικό, η οποία τους ζητούσε να παραμείνουν αμέτοχοι στο επεισόδιο, καθώς διέκρινε ότι ο επιβάτης δεν αντιλαμβανόταν την κατάσταση που είχε προκαλέσει. Όταν επέμεινε ο επιθετικός επιβάτης τις επιτέθηκε φραστικά με τη φράση, “άντε @@@” και της επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τη γυναίκα Αστυνομικό, ενώ επέμενε με στόμφο, εγώ, είμαι στέλεχος “ΑΝΤΑΡΣΥΑ”! .

Με κλήση της Αστυνομικού για συνδρομή ενίσχυσης, από πλήρωμα της Άμεσης Δράσης ο επιβάτης απομακρύνθηκε και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο. Για το επεισόδιο υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις, ενώ με παραπεμπτικό για ιατροδικαστική εξέταση, διαπιστώθηκε ότι η νεαρή Αστυνομικός έφερε εκχυμώσεις και εκδορές συμβατές με την επίθεση σε βάρος της από τον απείθαρχο επιβάτη.

Το δρομολόγιο παρά την ..καθυστέρηση, εκτελέστηκε κανονικά.