Με προσωπικό χρόνο, και έξοδα, Αστυνομικός “έστησε” περιπολικό …«θηρίο»

Μάχιμος αστυνομικός μετέτρεψε ένα παροπλισμένο περιπολικό σε .. καταδιωκτικό πρώτης γραμμής

Με προσωπικά του έξοδα, σε ποσό ξεπέρασαν τα €20.000, μετά το πέρας των υποχρεώσεων του,  ο Αστυνομικός Γιώργος Βραχνής υπηρετών σε Υπηρεσία της Δυτικής Αττικής, “έστησε” ένα παλιό περιπολικό πλέον με ιπποδύναμη 500 άλογα και τελική ταχύτητα 268 χιλιόμετρα, μετρημένη με σύστημα GPS!

«Το αυτοκίνητο βρισκόταν στην Αμυγδαλέζα με σπασμένο κινητήρα και ραγισμένη τουρμπίνα. Σάπιζε εκεί μέχρι που το ανέλαβε ο αστυνομικός. Από τότε που το πήρε, το συνεργείο έγινε το δεύτερο σπίτι του. Άδειες, ρεπό, πριν ή μετά τη βάρδια, ήταν συνέχεια εδώ. Τώρα έχει αλλάξει σχεδόν τα πάντα, με βελτιωμένα ή καινούργια ανταλλακτικά, και τον βλέπουμε πιο σπάνια», αναφέρουν ο Δημήτρης ο Λάμπρος και ο Λεωνίδας , μηχανικοί βελτιώσεων,  σε συνεργείο επισκευής αυτοκινήτων επιδόσεων στο Μενίδι.

«Τι είναι πιο επικίνδυνο; Ένα συμβατικό περιπολικό που πηγαίνει με 200 ή ένα περιπολικό που πάει με 268 και ”φοράει” αγωνιστική ανάρτηση, φαρδιά λάστιχα και εξαπίστονα δισκόφρενα;» απευθύνει το ρητορικό ερώτημα, ο Δημήτρης.

Ο Αστυφύλακας Γιώργος Βραχνής, τροποποίησε και τοποθέτησε στο περιπολικό tactical προσαρμοσμένες θήκες, ένα μεγάλο σακβουαγιάζ πρώτων βοηθειών στο πορτμπαγκάζ, πυροσβεστήρα και άλλα σύνεργα, που μαρτυρούσαν τον επαγγελματισμό του. Ανοίγοντας το καπό εντυπωσιάζει ο σφυρήλατος κινητήρας, τρίτης γενιάς τουρμπίνα, με ισχύ 550 ίππων. Για να είναι οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον, έχει προσαρμόσει ρυθμιστής ιπποδύναμης, με το πάτημα κουμπιού.