Βλήμα ναυτικής φωτοβολίδας αφαιρέθηκε από το μηρό του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ

Η ναυτική φωτοβολίδα έπληξε τον Υπαρχιφύλακας της ΥΑΤ στο μηρό, καθώς οι χούλιγκαν την εκτόξευσαν σε ευθεία βολή κατά των διμοιριών, έξω από το κλειστό στου Ρέντη, ενώ ήταν σε εξέλιξη αγώνας βόλεϊ

Στη ΜΕΘ διασωληνωμένος σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 31χρονος Υπαρχιφύλακας της ΥΑΤ, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του, το βράδυ της Πέμπτης (07/12) ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία Μέτρων Τάξης, έξω από το γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη”.

Οι χούλιγκαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση, πυροβόλησαν με πιστόλι ναυτικών φωτοβολίδων και έπληξαν στο μηρό τον 31χρονο Υπαρχιφύλακα της ΕΛΑΣ. Το ιατρικό επιτελείο προχώρησε σε χειρουργική αφαίρεση στο μεταλλικό στέλεχος της ναυτικής φωτοβολίδας και άλλα θραύσματα και «διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων» αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν.

Καθώς πρόκειται για ναυτιλιακό σωστικό μέσο, σε αναγγελία κινδύνου ή ναυαγίου για να μπορεί να εντοπιστεί η θέση τους από τα παραπλέοντα πλοία και από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, στα χέρια άπειρων και  μη έχοντες σχέση με τη ναυτοσύνη, οι ναυτικές φωτοβολίδες, μπορούν να μετατραπούν σε φονικό όπλο. Με δεδομένο ότι χρησιμοποιούνται στη θάλασσα, δε σβήνουν με το νερό, ούτε με τη χρήση πυροσβεστήρα, αλλά “σβήνουν” με την ολοκληρωτική καύση της γόμωσης που φέρουν.

Καθώς η ναυτική φωτοβολίδα είχε πύλη εισόδου στο μηρό του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ, το Πρωτόκολλο παροχής Πρώτων Βοηθειών, αποτρέπει την αφαίρεσή του “ξένου σώματος” από το σημείο τραυματισμού. Οι συνάδελφοι του 31χρονου, προχώρησαν σε περίδεση με διπλό τουρνικέ, προκειμένου να ανακόψουν την αιμορραγία, ωστόσο η βλάβη που υπέστη είναι εκτεταμένη.

Με την έγκαιρη άφιξη των διασωστών με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε περίπου 10λεπτά ο Υπαρχιφύλακας μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο Νοσοκομείο της Νίκαιας αν και δεν εφημέρευε, και εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πηγή ενημέρωσης του NantiaReport.gr, το τραύμα στη μηριαία αρτηρία του 31χρονου Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ, κρίθηκε ότι χρίζει χειρουργικής αποκατάστασης με μόσχευμα. Ωστόσο η κλινική εικόνα του ασθενούς δεν επέτρεπε αυτή την επεμβατική αντιμετώπιση, και το δεύτερο χειρουργείο αναβλήθηκε. Οι γιατροί προχώρησαν σε χειρουργικό καθαρισμό του τραύματος και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο της σηψαιμίας.