“Εγκλωβισμένος στην .. απόσπαση γιατί “όφειλα να δηλώσω μετά τη λήξη, ότι δεν επιθυμώ να παραμείνω”

Αναγνώστης αστυνομικός αποσπασμένος από την επαρχία, βρίσκεται εγκλωβισμένος στην Αττική καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό, “όφειλε να δηλώσει μετά τη λήξη ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ένστολοι της επαρχίας, κοινοποίησε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Nantiareport.gr, αποσπασμένος ένστολος της ΕΛ.ΑΣ. «Βρεθήκαμε αποσπασμένοι σε ένα απόγευμα και ενημερωθήκαμε από τη Διεύθυνση για τη διάθεσή μας (χωρίς αίτημα) για μετακίνηση σε υποστήριξη στη ΔΑΑ και τη ΔΑΘ. Συνάδελφοι έλαβαν σε δυο ημέρες φύλο πορείας και την επόμενη παρουσιάστηκαν στην Υπηρεσία τους, στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, στην πλειοψηφία τους, χωρίς να το επιθυμούν και περιμέναμε να λήξει η δική μας απόσπαση για να επιστρέψουμε στα σπίτια μάς.

Και λαμβάνουμε ενημέρωση ότι “ανανεώθηκε αυτόματα η απόσπασή μας” καθώς “οφείλαμε να δηλώσουμε μετά τη λήξη της απόσπασης, ότι δεν επιθυμούμε να παραμείνουμε”, διαφορικά εκλαμβάνεται ως … παραμένοντες!

Είναι αδιανόητο να θεωρεί η Υπηρεσία ή ο Υπουργός, ενώ έχω δηλώσει ότι δεν επιθυμούσα (εξ αρχής) μετακίνηση και (προφανώς) δεν επιθυμώ παραμονή, να  με αφήσουν σε .. απόσπαση. Να πρέπει να τα παρατήσουμε όλα για άλλους τρείς μήνες, με παραμονή στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Και συζητάνε άρση του αμετάθετου για να αποφύγουν τα εκτός έδρας, την οικογένεια τα παιδιά τις υποχρεώσεις μας ποιος θα τις διευθετήσει και εμάς ποιος μας υπολογίζει.

Δεινοπαθήσαμε να γυρίσουμε στο τόπο μας, κάναμε οικογένεια και μετά από τόσα χρόνια ζούμε καθημερινά με το εργασιακό άγχος, αν ο Διοικητής η Διευθυντής, αποφασίσει να μας δηλώσει προς απόσπαση σε ενίσχυση κεντρικών Υπηρεσιών. Και σε όλο αυτό, οι συνδικαλιστές απόντες, να βγάζουν μόνο ανακοινώσεις χωρίς καμία μέριμνα για το ένστολο προσωπικό. Κι εμείς, με μια βαλίτσα στο χέρι.. για τα τρίμηνα!»