Λαμία: Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για τα αίτια της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση»

Τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας, παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας

Το εργοστάσιο «”ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ GROUP Α.Ε”», καταστράφηκε ολοσχερώς στη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε (19/05-21.30) κι έλαβε διαστάσεις. Στο χώρο κατά την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς, δεν υπήρχαν εργαζόμενοι καθώς δεν υπάρχει αναφορά για εγκλωβισμένα άτομα και τραυματίες.

Πρόκειται για την εταιρεία που είχε αναλάβει με ανάθεση το διαγωνισμό για τα σχολικά γεύματα που προκάλεσε μαζική τροφική δηλητηρίασε σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Λαμίας και μέλη των οικογενειών τους, πριν από δύο εβδομάδες.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε (20/005) στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας παραγγελία, «Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά».