Βαρυμπόμπη: «Κώστα, περνάω;» «Ναι, ρε, ναι ρε, μην το σκέφτεσαι. Πάμε, θα μας κλείσει»

Στη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Βαρυμπόμπη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθεια για να οριοθετήσουν τη δασική πυρκαγιά που έλαβε διαστάσεις και έθεσε σε κίνδυνο ζωές, ένα βίντεο αποτυπώνει αυτές τις προσπάθειες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων

Τις προσπάθειες των πυροσβεστών να φτάσουν στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (03/08) στη Βαρυμπόμπη, αποτυπώνεται σε ένα μικρής διάρκειας βιντοληπτικό υλικό όπως το κατέγραψε ο πυροσβέστης Σταύρος Γερμαλίδης, ενώ το πλήρωμα του πυροσβεστικού οχήματος μεταβαίνει στο σημείο που έχει ξεσπάσει και μαίνεται η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη. Στο μικρής διάρκειας βιντεοληπτικό υλικό αποτυπώνεται η κατάσταση όπως την βίωσαν και αποτυπώνει το έργο του συνόλου της Πυροσβεστικής και όσων συνδράμουν σε αυτό το έργο.

«Κώστα, περνάω;» ρωτάει ο οδηγός του πυροσβεστικού οχήματος τον επικεφαλής της ομάδας, ενώ οι φλόγες διακρίνονται μπροστά τους. «Ναι, ρε, ναι ρε, μην το σκέφτεσαι. Πάμε, θα μας κλείσει», είναι η δική του απάντηση και το πλήρωμα περνάει μέσα από τις φλόγες. Το όχημα απομακρύνεται από τη φωτιά και ο οδηγός σταθμεύει δεξιά για να αποβιβαστούν από το πυροσβεστικό όχημα.

Με τον Σταύρο Γερυμαλίδη, ο οποίος δημοσίευσε και το επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό, να σχολιάζει, «Δεν ήθελαν τα παιδιά για αυτό θα γράψω μόνο το μικρό τους όνομα από τα οχήματα που ήμασταν εκεί και ήταν 3. Ο Γιώργος, ο Κώστας, ο Άγγελος, ο Δημήτρης, ο Νίκος, ο Τάκης, εγώ, ο Μπάμπης και ο Σπύρος. Περήφανος για αυτούς»!