Βαρυμπόμπη: Πληρώματα της ΔΙΑΣ και της Πυροσβεστικής εγκλωβίστηκαν στο μέτωπο της φωτιάς- ΟΠΚΕ ερευνούσε για εγκλωβισμένους

Η Βαρυμπόμπη στις φλόγες με σπίτια παραδομένα στην πύρινη λαίλαπα. Πολίτες εγκλωβίστηκαν στους Θρακομακεδόνες ενώ από τους τέσσερις ιππικούς ομίλους τα περίπου 300 άλογα βρέθηκαν σε κίνδυνο
Σε Βαρυμπόμπη, Αδάμες και Θρακομακεδόνες οι κάτοικοι έχουν λάβει εντολή εκκένωσης. Η πυρκαγιά στη δασική έκταση  στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών (03/08-13.30) προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση για επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Το μέτωπο της φωτιάς λόγω υψηλού θερμικού φορτίου και της κλιματολογικής συνθήκης μετακινήθηκε γρήγορα προς τη Μεταμόρφωση. Το 112 όπως και στην προηγούμενη μεγάλη φωτιά ενεργοποιήθηκε και ενημέρωνε κατοίκους και όσους η εμβέλειά τους ήταν στην ευρύτερη πληγείσα περιοχή να απομακρυνθούν και να λάβουν μέτρα ασφαλείας.

Από την πρώτη στιγμή πληρώματα της ΕΛΑΣ ήταν σε διαδικασία ενημέρωσης ώστε να απομακρύνει κατοίκους από περιοχές που κινδυνεύουν καθώς υπάρχουν ηλικιωμένοι που δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους. Τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ απεγκλωβίστηκαν και βρέθηκαν σε κίνδυνο στη μεγάλη φωτιά της Βαρυμπόμπης. Είχαν μεταβεί με τρεις μοτοσυκλέτες και δυο πυροσβεστικά οχήματα στην 8η στάση της Βαρυμπόμπης καθώς άτομα είχαν εγκλωβιστεί.

Από νωρίς οι πληροφορίες προς το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο ανέφεραν εγκλωβισμένους. Αρχικά η πληροφορία ανέφερε εγκλωβισμένο ζευγάρι ηλικιωμένων στις Αδάμες . Σε επιχείρηση διάσωσης απομακρυνθήκαν από τους Πυροσβέστες. Πέντε πολίτες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στους Θρακομακεδόνες, μετά την εντολή εκκένωσης της περιοχής κλήθηκαν πληρώματα της αστυνομίας για να τους απομακρύνουν. Συνολικά έχουν γίνει 14 κλήσεις για απεγκλωβισμούς. Ενώ οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του Ολυμπιακού χωριού στους Θρακομακεδόνες.
Σε άλλη περίπτωση, πλήρωμα της ΟΠΚΕ επιχειρούσε ελέγχου σε εκκένωση οικιών που είχαν παραδοθεί στις φλόγες στην πλατεία της Βαρυμπόμπης.
Η φωτιά στην Βαρυμπόμπη έχει λάβει μεγάλη έκταση ενω διακρίνεται και από τον λόφο του Λυκαβηττού και τον Πύργο των Αθηνών. Σε επιφυλακή τεθηκε και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με τον πύργο ελέγχου να ενημερώνει τα πληρώματα για την εξέλιξη στο μέτωπο της φωτιάς με τους πυκνους μαύρους καπνούς να είναι ορατοί και στα Σπάτα.

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς μετέβησαν σε επιχειρησιακή ανταπόκριση 350πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 5 Α/Φ. Ενώ συνδρομή παρείχαν πολυάριθμες εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Το συντονισμό της κατάσβεσης ανέλαβε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Ενώ κλιμάκιο της ΔΑΕΕ διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.