Σωτηρίτσα, Λάρισας: Η διένεξη και η αίτηση διαζυγίου, αφορμές για το έγκλημα

Το ζευγάρι φέρεται να ήταν σε διάσταση τον τελευταίο καιρό με την 43χρονη να βοηθούσε στην οικογενειακή επιχείρηση εστίασης του αδελφού της καθως αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας

Σε διαδικασία νομικής έκδοσης του διαζυγίου βρισκόταν η 43χρονη Μαρία Βλάχου, η οποία δέχθηκε τα φονικα πυρά από το παράνομο περίστροφο που έφερε παράνομα στην κατοχή του ο 54χρονος σύζυγος της Β.Α.

Όπως προκύπτει από μαρτυρίες του οικογενειακού περιβάλλοντος, σχεδόν μία ώρα νωρίτερα (03/08-09.30) ο 54χρονος βρίσκονταν στην πόλη της Λάρισας αναζητώντας το δικηγόρο στον οποίο η σύζυγός του είχε αναθέσει την εκκίνηση των διαδικασιών για το διαζύγιό τους, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιήσουν συνάντηση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Σωτηρίτσα, το ζευγάρι είχε σοβαρή διένεξη και η 43χρονη του ζήτησε να εγκαταλείψει το πατρικό της. Με τον μετέπειτα δράστη να σχολιάζει, «οκ θα δούμε» ενώ της ανέφερε ότι θα πάει πρώτα στη Λάρισα «να πληρώσω μία δόση δανείου και να βρω τον δικηγόρο».
Ο 54χρονος κάλεσε τηλεφωνικά το δικηγόρο, καθώς δεν είχαν προηγούμενη επικοινωνία. Μια ώρα αργότερα ο 54χρονος αφίχθη Σωτηρίτσα, όπου και μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση του κουνιάδου του και πυροβόλησε τη σύζυγό του η οποία κατέληξε ακαριαία.
«Βολές σε καίρια σημεία στο θώρακα, αλλά και μια βολή στο κεφάλι από περίστροφο, δέχθηκε η 43χρονη γυναίκα που δολοφονήθηκε στη Σωτηρίτσα του νόμου Λάρισας», εντόπισε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεοντάρη κατά την αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος.
Όπως επεσήμανε η ιατροδικαστής Λάρισας, η βολή στο κεφάλι της 43χρονης εξετάζεται ως να πρόκειται για «χαριστική βολη». Μαρτυρίες από πελάτης της ταβέρνας οι οποίοιβρέθηκαν αυτόπτες μάρτυρες, ανέφερε ότι ο συζυγοκτόνος εμφανίστηκε αφιονισμένος και ρώτησε, «πού είναι η…», (σσ η σύζυγός του). Ένας πελάτης του υπέδειξε το χώρο, «πίσω στην κουζίνα», πήγε με τον 54χρονο να κινείται προς το σημείο αναζητώντας τη 43χρονη και στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί.
Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον ίδιο πελάτη φέρεται να τους δήλωσε, «πάρτε την αστυνομία και ειδοποιήστε ότι σκότωσα τη γυναίκα μου», και στην ερώτηση του ίδιου, «γιατί το έκανες, ρε» φέρεται να του απάντησε, «Στη Μάνη έτσι καθαρίζουμε τις δουλειές μας».