Βάρη: Στην κίνηση της μηχανής με τους δύο αναβάτες και τον κρότο των πυρών καλύφθηκε και γλίτωσε τη φονική ενέδρα

Η ένοπλη επίθεση ανέσυρε από το αρχείο παλαιότερες υποθέσεις στις οποίες το θύμα είχε εμπλοκή καθώς είχε έντονη δραστηριότητα στη “νύχτα”

Το προκαθορισμένο ραντεβού για τον 50άχρονο Γ.Μ το βράδυ της Δευτέρας (28/07) στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης αρτοποιείο στη Λ.Βαρης- Κορωπίου,  αν και ήταν μακριά από αδιάκριτα βλέμματα σε μια περιοχή με έντονη κίνηση, είχε γίνει γνωστό και σε πρόσωπα τα οποία είχαν ενοχληθεί από τις κινήσεις του και θέλησαν να τον αιφνιδιάσουν . Ωστόσο η παρουσία του μαύρου Honda  Tramsalp με τους δύο μαυροφορεμένους αναβάτες υποψίασαν τον 50άχρονο ο οποίος αντιλήφθηκε την ύποπτη κίνηση και στο άκουσμα της ρίψης των πυρών καλύφθηκε πίσω στο σταθμευμένο θωρακισμένο όχημά του, με το συνοδό του δικύκλου να αδειάζει γεμιστήρα καθώς στο χώρο έχουν περισυλλέγει 13κάλυκες των 9mm και δύο βολίδες έπληξαν τον Γ.Μ στο στομάχι και μια δεύτερη στο χέρι, ενώ φέρει τραύματα  στο πόδι .

Οι επίδοξοι δολοφόνοι του έσπευσαν να απομακρυνθούν χωρίς να γνωρίζουν σε πρώτο χρόνο ότι δεν είχαν πλήξει το στόχο τους. Ο φίλος του ήταν αυτός που τον μετέφερε τραυματία στο Ασκληπιείο, με τα πρώτα πληρώματα της Άμεσης Δράσης που έφτασαν στο χώρο της ένοπλης επίθεσης, από μαρτυρίες να αναφέρουν στο Κέντρο τους, ότι εντόπισαν κάλυκες ωστόσο δεν υπήρχε τραυματίας. Στη συνέχεια το Νοσοκομείο ενημέρωσε την Ασφάλεια για το θύμα από τα πυρά στο ένοπλο επεισόδιο της Βάρης.

Για τους Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, αναζητούν στο παρελθόν του θύματος, τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής απόπειρας δολοφονίας του 50άχρονου ενώ αποδίδουν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών την ένοπλη επίθεση σε έναν από τους πιο σκληρούς της νύχτας.

Ο 50άχρονος σήμερα άνδρας είχε απασχολήσει το 2002 τις Αρχές στη μεγάλη δικογραφία με τα “44 εντάλματα” σε βάρος ατόμων που είχαν εμπλοκή στον “πόλεμο της νύχτας” εκ των οποίων οι οχτώ διέφυγαν της σύλληψης μεταξύ των οποίων και ο Γ.Μ . Οι έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, είχαν διαρκέσει σχεδόν δυο ολόκληρα χρόνια, κατά τις οποίες είχαν προκύψει οι συσχετισμοί ατόμων που ενέχονταν σε κυκλώματα εκβιαστών. Στην ίδια υπόθεση,  ο δολοφονημένος Βασίλης Στεφανάκος  είχε χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς» των κυκλωμάτων εκβιαστών, καθώς μετά από ξεκαθάρισμα αντίπαλων ομάδων, το καλοκαίρι του 2000, κατάφερε να ελέγχει σχεδόν ολόκληρο το Λεκανοπέδιο. Έκτοτε ο 36άχρονος -τότε- ΓΜ “χάνεται” από το προσκήνιο ωστόσο φέρεται να δραστηριοποιείται στο παρασκήνιο ενώ σταδιακά δραστηριοποιείται σε νόμιμες δραστηριότητες στο Κολωνάκι και τα Νότια προάστια, πλέον ως επιχειρηματίας.
Οι Αστυνομικοί και το κλιμάκιο της ΔΕΕ αναζητήσουν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στο χώρο και κατά μήκος της Λεωφόρου Βάρης Κορωπίου προς Βάρη καθώς φέρεται να είναι η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες της φονικής ενέδρας με το μαύρο απινακίδωτο Honda  Tramsalp .

Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται και η κατάθεση του τραυματία, καθώς οι Αστυνομικοί περιμένουν οι γιατροί να τους επιτρέψουν να μιλήσουν με τον 50άχρονο  για τη φονική ενέδρα και τα πυρά τα οποία δέχθηκε από το συνοδό της μηχανής.