Έδωσε την πρώτη κατάθεση και “έδειξε” τους δράστες της ένοπλης επίθεσης

Παραμένει σε νοσηλεία στο ΚΑΤ ο Στέφανος Χίος και οι Αστυνομικοί με την έγκριση των θεραπόντων ιατρών έλαβαν την πρώτη του κατάθεση
Οι Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής νωρίς το μεσημέρι (28/07) επισκέφτηκαν το Στέφανο Χίο ενώ εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου ΚΑΤ για μια πρώτη κατάθεση, ωστόσο θα ακολουθήσουν κι άλλες καταθέσεις .
Στην πρώτη παράθεση των γεγονότων, τα οποία βίωσε το ξημέρωμα της Δευτέρας(27/07-02.30) σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, ο Στέφανος Χίος αποδίδει την ένοπλη επίθεση σε βάρος του σε άτομα που ήθελαν «να τον κάνουν να σταματήσει δημοσιεύματα που τους ενοχλούσαν», όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ υποστήριξε ότι δεχόταν απειλές για ρεπορτάζ που δημοσιεύει στην εφημερίδα που εκδίδει .  Ωστόσο ο ίδιος επιφυλάχτηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία για όσα γνωρίζει για τις κινήσεις του και τα πιθανά κίνητρα των δραστών.
Από τα στοιχεία που ο ίδιος φέρεται να έχει περιγράψει για το δράστη, φέρεται να φορούσε μαύρα ρούχα, και τον προσέγγισε από την πλευρά του οδηγού ενώ στάθμευε το αυτοκίνητο έξω από την οικία του. Ο κουκουλοφόρος τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα η μία βολίδα να τον τραυματίσει στον λαιμό και η δεύτερη βολίδα του όπλου να τον πλήξει στα πλευρά.
Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς τα τραύματα που φέρει, δεν έθεσαν σε κίνδυνο ζωής τον τραυματία.
Κατάθεση έδωσε και η σύζυγός του η οποία υπήρξε ότι άκουσε διαπληκτισμό και φωνές, από το διαμέρισμα και κατέβηκε ενώ είχε δεχθεί τα πυρά ο σύζυγός της .
Από τις Αρχές επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο ο δράστης να αποχώρησε από το σημείο της επίθεσης με συνεργό του . Οι Αστυνομικοί των Εγκληματολογικών έχουν περισυλλέξει υλικό από κάμερες και της οικίας του δημοσιογράφου προκειμένου να εστιάσουν στη σκηνή της ένοπλης επίθεσης.