Χαιδάρι: Ενέδρα θανάτου- Εκτελεσαν το Βασίλη Στεφανάκο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επιβεβαιωμένες από Αστυνομικές πηγές ο επιχειρηματίας και πρώην ποινικός δέχθηκε τα φονικά πυρά στη μάντρα αυτοκινήτων που διατηρούσε στη Λ.Αθηνών.

Οι εκτελεστές δύο άτομα, προσέγγισαν το θωρακισμένο όχημα (BMW) του Βασίλη Στεφανάκου, και τον γάζωσαν (17/01-19.10) με 22βολλιδες πολεμικού τυφεκίου (Kalashnikov) στη συμβολη της Λ.Αθηνών 320 με την οδό Παπανδρέου -στο ρεύμα ανόδου – στο ύψος του Χαϊδαρίου, και τον έριξαν νεκρό. Με μηχανή μεγάλου κυβισμού αποχώρησαν από το σημείο της εκτέλεσης.

Οι εκτελεστές έστησαν την ενέδρα στο Βασίλη Στεφανάκο, λίγα μέτρα από το σπίτι του στο Χαϊδάρι

Πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr σημειώνουν ότι στο παρελθόν ο επιχειρηματίας Βασίλης Στεφανακος, είχε βρεθεί στο στόχαστρο αντίπαλης ομάδας της “νυχτας” και στο όνομα του υπήρχε “συμβόλαιο”. Ο ίδιος λάμβανε τα μέτρα του και είχε πάντα συνοδεία ωστόσο αυτή τη φορά οι δράστες πρόλαβαν τα αντανακλαστικά του και τον εκτέλεσαν.

Τον Αύγουστο (22/08) του 2016 μετά από 9 χρόνια στην φυλακή με χάρη του Νόμου Παρασκευόπουλος, ο φερόμενος ηγέτης της Greek Mafia, αποφυλακίστηκε

Είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2008 κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι. Έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που φέρεται να διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό πάλι για ηθική αυτουργία.

Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, πριν σσυλληφθεί τον Ιανουάριο του 2008, για ηθική αυτουργία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου (26/08/2006) στο Περιστέρι και για την απόδραση των Αλκέτ Ριζάι (φυσικού αυτουργού της δολοφονίας) και Βασίλη Παλαιοκώστα (04/06/2006) με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.

Παράλληλα, σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για σύσταση και συμμορία, εκβιάσεις και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Τελευταία καταδίκη του ήταν στις 14 Δεκεμβρίου 2006 (σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για τη μεγάλη υπόθεση με τους 44 κατηγορούμενους για προστασία και λαθρεμπόριο που πιάστηκαν το 2002).

Προανάκριση διενεργεί ή Ασφάλεια Αττικής