Τρείς – ακόμα- Κρητικοί ταυτοποιήθηκαν για τα επεισόδια που προκάλεσαν αγρότες έξω από το Αγροτικής Ανάπτυξης

Ταυτοποιήθηκαν τρεις (ακόμα) αγρότες από Κρήτη για τα επεισόδια έξω από το Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα στοιχεία τους διαβιβάστηκαν με τη συμπληρωματική δικογραφία στον Εισαγγελέα .

Τον ερχόμενο Ιουνίο (30/06), εκτός από τους δύο συλληφθέντες αγρότες από την Κρήτη, για τα επεισόδια που προκάλεσαν σε βάρος των Αστυνομικών των ΜΑΤ, άλλοι τρείς Αγρότες- 20ετών, 25χρόνων και 37ετών- ταυτοποιήθηκαν για συμμετοχή στα επεισόδια τον περασμένο Μάρτιο (08/03) έξω από το Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα στοιχεία τους ταυτοποιήθηκαν από βιντεοληπτικό υλικό και φωτογραφικές αποτυπώσεις να συμμετέχουν στα επεισόδια, απο την Κρατική Ασφάλεια. Τα ονόματα των εμπλεκόμενων στα επεισόδια διαβιβάστηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και αναμένεται άμεσα να κληθούν σε γνώση της αποδιδόμενης σε βάρος τους κατηγορίας.

Οι προσδιορισμένοι ως δράστες, κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση – αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος Αστυνομικού κατά συναυτουργία, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, απόπειρας διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ήταν τον περασμένο Μάρτιο (08/03) Κρήτες αγρότες ανέβηκαν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν, όταν τους απαγόρευσαν την πρόσβαση στο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι αγρότες μπροστά στις κλούβες των ΜΑΤ χτύπησαν με τις κατσούνες τις ασπίδες τους και έσπασαν τις κλούβες, ενώ οι Αστυνομικοί υποχρεώθηκαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Για τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις αγροτών- οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια – και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, ενω και οχτώ Αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τις επίθεσεις με “κατσούνες” των Κρητών.