Οι επικίνδυνοι αλλοδαποί ποινικοί στη ληστεία του Φαλήρου

Τα στοιχειά των σκληρών ποινικών δραστών της ληστείας στην πολυκατοικία του Φαλήρου, ταυτοποιήθηκαν με βαρύ ποινικό μητρώο για τους τέσσερις της εγκληματικής ομάδας οι οποίοι είχαν αποφυλακιστεί με τις ευνοϊκές διατάξεις του Νόμου Παρασκευοπούλου.

Εν αναμονή της διάταξης δημοσιοποίησης στοιχείων των κακοποιών από τις χώρες της πρώην Ανατολικής Ένωσης το ποινικό τους μητρώο δεν αφήνει περιθώρια για να αντιληφθεί κανείς την επικινδυνότητά τους, καθώς βαρύνονται με δεκάδες ληστείες και ανθρωποκτονία.

Ο 41άχρονος Μολδαβός, Mixail Ghenov, (ειναι νεκρός από πτώση στο κενό στην πολυκατοικία του Φαλήρου κατά την προσπάθεια του να διαφύγει, μετά την αποτυχημένη ληστεία) κρινεται ως ο πλεον επικίνδυνος μεταξυ των τεσσάρων ποινικών.

Στις 9 Μαρτίου 2006 κατηγορούμενος συλλαμβάνεται για ανθρωποκτονίες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, ενώ στις 10 Μαρτίου 2007 δολοφονεί κοσμηματοπώλη στην Καλλίπολη Πειραιά και εναν πολίτη που προσέτρεξε σε βοήθεια του.

Στις 24 Αυγούστου 2015 αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Αλικαρνασσού με τους περιοριστικούς όρους εμφάνισής του στο Τ.Α. Ν. Φαλήρου.

Στις 20 Νοεμβρίου 2016 κατηγορήθηκε για συμμετοχη σε απόπειρα κλοπής, ωστόσο δεν  προφυλακίστηκε και του επιβλήθηκαν εκ νεου περιοριστικοί όροι και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Ο 40χρονος Ρώσος Igor Goussev ή Soukhoverkhov, συνεργος του διαβόητου ληστή χρηματαποστολών «Ρουσλάν» ή «Ιορδάνη»- μεταξυ των συλληφθέντων-, απασχολεί τις Αρχές από τις 26 Ιουλίου 1993, σε ηλικία 16 χρόνων, για κλοπή κατά συναυτουργία.

Στις 14 Φεβρουαρίου και στις 8 Ιουνίου (1996) συλλαμβάνεται για ένοπλες ληστείες, και προφυλακίστηκε στις φυλακές Κράτησης Ανηλίκων Κορυδαλλού. Απέδρασε (3 Ιουνίου 2004) από τις φυλακές Αλικαρνασσού παραβιάζοντας 5θήμερη τακτική άδεια. Στις 28 Ιουλίου 2011, με τρεις συνεργούς του, υπό την απειλή Kalashnikov, εισβάλλουν σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κερατσίνι, αποσπώντας #€150.000. Συνελήφθησαν με επιχείρηση της ΕΚΑΜ σε διαμέρισμα στην Αμφιάλη.

Σε ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Αργυρουπόλεως στην Καλλιθέα στις 25 Σεπτεμβρίου 2009 απέσπασαν #€12.640. Κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από ένοπλο φύλακα παρακείμενου καταστήματος της ΔΕΗ και στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά ένας πολίτης και η δωδεκάχρονη κόρη του.

Στη δράση τους αποδίδεται ευθύνη για 36 ένοπλες ληστείες,  και 18 κλοπές οχημάτων.  Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 23 Ιουλίου 2015 με τον περιοριστικό όρο εμφάνισης στο Τ.Α. Καλλιθέας και της προσφοράς #€1.500 στο ίδρυμα «Κιβωτός του Κόσμου».

Ο 35άχρονος Αρμένιος, Aramais Bagdasarian -ο οποίος εχει τεθει υπο κράτηση- στις 5 Ιουνίου 2009 συνελήφθη στο Χαϊδάρι για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στις 15 Μαΐου 2012 συλλαμβάνεται κλοπή και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή. Στις 31 Ιανουαρίου 2013 αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ την 1η Μαΐου2014 συνελήφθη για απλή σωματική βλάβη και αντιποίηση.

Τα στοιχεία και DNA (!) του τέταρτου ληστή ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών και με υλικό από κάμερες ασφαλείας της πολυκατοικίας αναζητείται για να συλληφθεί.

Όλοι οι συλληφθέντες έχουν κάνει χρήση των διατάξεων υφ όρων απόλυσης του Νόμου Παρασκευοπούλου, ο οποίος αποδίδει σε “άκρατο λαϊκισμό και στοχοποίηση του Νόμου ” όσους τον εγκαλούν για αυτή τη Νομοθετική πρωτοβουλία.