Αγρότης: Με χτυπούσαν με κλομπ & φώναζαν κ@@@παιδα Κρητικοί

Πήγε να διεκδικήσει το δίκιο των αγροτών στο συλλαλητήριο της Αθήνας, αγωνίστηκε, αλλά του πέρασαν χειροπέδες, τον χτύπησαν και τον στέλνουν σε δίκη επειδή θέλησε να υπερασπιστεί έναν ηλικιωμένο.
Αυτό υποστηρίζει ο Μεσσαρίτης Γιώργος Κοντουδάκης που μίλησε στο neakriti.gr για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των δυνάμεων των ΜΑΤ , παρότι όπως λέει δεν είχε τίποτα να «χωρίσει» μαζί τους.

“Πήγα να βοηθήσω ηλικιωμένο”
Όπως αφηγείται ο κ.Κοντουδάκης έχοντας επιστρέψει σήμερα πλέον στο χωριό του στα Πηγαϊδάκια «εγώ δεν έδωσα αφορμή , δεν κρατούσα κατσούνα, ούτε χτυπούσα. Είδα που τραβούσαν τα ΜΑΤ έναν ηλικιωμένο άνθρωπο σαν το ζώο ,έναν αγρότη που δεν γνώριζα καν. Θέλησα να τον βοηθήσω γιατί εγώ έτσι έχω μάθει, η συνείδησή μου με έκανε να τρέξω να τον βοηθήσω .Εκείνη την στιγμή βρήκα κάτι κάτω πεταμένο, ένα μικρό ξύλο που έπιασα για να τους φοβίσω (τα ΜΑΤ) να τον αφήσουν. Δεν είχα σκοπό να χτυπήσω κανένα και ούτε χτύπησα. Ήρθε άλλος ένας αγρότης για να βοηθήσει κι αυτός να ελευθερώσουμε τον ηλικιωμένο και ακολούθησε συμπλοκή. Ξεμπερδέψαμε τον ηλικιωμένο ,τον άφησαν και έφυγε και μετά συνέλαβαν εμάς».

agrotis_eurokinisi

«Με χτύπησαν και με έβρισαν»
Ο αγρότης περιγράφει όμως και ωμή βία υποστηρίζοντας ότι χωρίς να προκαλέσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ, τον χτύπησαν και τον έβρισαν, ενώ υπάλληλοι του υπουργείου από τα παράθυρα έκαναν προκλητικές χειρονομίες στους αγρότες. Όπως τονίζει οργισμένος «όταν μας πήγαν τα ΜΑΤ πίσω από την κλούβα, μας χτύπησαν με κλομπ και ρόπαλα. Έχουμε ακόμα τις μελανιές. Μας ανάγκασαν με βίαιο τρόπο και να γονατίσουμε. Αυτή είναι η «μαγκιά» τους ότι σε δέρνουν όταν σου έχουν περάσει χειροπέδες. Μας φώναζαν “Κ@@@παιδα Κρητικοί. Να μάθετε να μην τα βάζετε με τους «πράσινους»”. Τους απάντησα ότι “εγώ αγωνίστηκα για τα δικαιώματά μου. Δεν τα έχω με εσάς .Τον ηλικιωμένο ήθελα να σώσω. Εγώ δεν χτύπησα κανένα”. Μετά, στην αστυνομία είχαμε καλύτερη μεταχείριση».

neakriti-agrotis
Τον Ιούνιο η δίκη
Στη συνέχεια οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, έδωσαν κατάθεση, τους πήραν αποτυπώματα και όπως υποστηρίζει ο αγρότης τους πήγαν στο Εγκληματολογικό και πάλι για αποτυπώματα και φωτογραφίες . Τέλος κατέληξαν στον Εισαγγελέα καθώς κατηγορούνται ότι κρατούσαν «όπλα» και για αντίσταση κατά της αρχής.

Η δίκη έχει οριστεί (30/06) στην Αθήνα.

Ο αγρότης πάντως, τον οποίο ανέλαβε αφιλοκερδώς ο δικηγόρος κ.Φραγκούλης, υποστηρίζει ότι ήθελε μόνο να αγωνιστεί για τους αγρότες, για ένα καλύτερο μέλλον και όχι να συγκρουστεί με τα ΜΑΤ και να προκαλέσει ταραχές.

___________

* Φιλία Σαριδάκη / neakriti.gr