Τόσκας: “Εγώ δεν έκανα καμία παρέμβαση για να παραιτηθεί ο κ.Δήμαρχος για τα παράπονα των πολιτών-Με περισσή εμπάθεια έχει αποδυθεί σε μια εκστρατεία συκοφάντησης”

Παρέμβαση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη διάρκεια εκπομπής σε απάντηση του Δημάρχου Αθηναίων ο οποίος επιμένει να ζητά την παραίτηση του.

Άκουσα αυτά που είπε ο κύριος Καμίνης πριν και αναρωτιέμαι. Για πολλοστή φορά αυτές τις μέρες ζητάει την παραίτησή μου. Πέρα από το αν είναι θεσμικά σωστό αυτό ή όχι, αναρωτιέμαι: Τόσα χρόνια που καιγόταν η Αθήνα γιατί δεν είχε ζητήσει ούτε μια φορά ο κύριος Καμίνης παραίτηση Υπουργού; Τον προηγούμενο καιρό, τις προηγούμενες μέρες που είχαμε τεράστιες συλλήψεις κυκλωμάτων ναρκωτικών γιατί δεν είπε μια κουβέντα; Γιατί δεν φρόντισε να γίνει το κτίριο για τους ναρκομανείς που είχε υποσχεθεί ότι θα είχε τελειώσει από το Σεπτέμβριο; Εγώ δεν έκανα καμία παρέμβαση για να παραιτηθεί ο κύριος Δήμαρχος για τα παράπονα των πολιτών αλλά βλέπω ότι με περισσή εμπάθεια έχει αποδυθεί σε μια εκστρατεία συκοφάντησης που δεν την καταλαβαίνω. Εγώ βέβαια δεν θα μπω σε αυτό το παιχνίδι, εγώ κάνω τη δουλειά μου. Υπάρχουν τεράστιες επιτυχίες της αστυνομίας και αυτά τα κολπάκια «η αστυνομία καλή – ο Υπουργός κακός» καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη αντίφαση είναι. Η αστυνομία ενεργεί κάτω από τις κατευθύνσεις του Υπουργού και ειδικά εγώ στην τωρινή κατάσταση είμαι πολύ κοντά στα επιχειρησιακά θέματα της αστυνομίας και αυτό έχει φανεί. Επομένως πέρα από εκστρατεία συκοφάντησης, δε νομίζω ότι έχει κανένα άλλο νόημα η παρέμβαση”.

“Είναι ανοιχτή η πόρτα μου και δεν έχω αποκλείσει τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας. Είναι ανοιχτή η πόρτα φυσικά στον κύριο Δήμαρχο και σε κάθε Δήμαρχο. Κανένας Δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα δεν έχει παραπονεθεί. Απορώ! Ο κύριος Καμίνης ίσως έχει άλλες επιδιώξεις, πολιτικές φιλοδοξίες, δεν με ενδιαφέρουν. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή, αλλά στην εκστρατεία συκοφάντησης θα τον αφήσω μόνο του”

Σε ερωτηση αναφορικα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην οποια ανεφερε οτι ο Γιώργος Καμίνης προσπαθεί να καλύψει το έλλειμμα κοινωνικής του επάρκειας, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχολίασε, “Αυτό έχει σχέση με τους ανθρώπους τούς άστεγους στην Αθήνα που βρίσκονται έρημοι μέσα στο κρύο, αυτό έχει σχέση με τους τοξικομανείς που δεν έχει γίνει το κτίριο και ζητάει από εμένα να τους απομακρύνω. Να τους πάω πού; Και έχει σχέση και με τη γενικότερη κοινωνική πολιτική. Από Συνήγορος του Πολίτη, έχει γίνει συνήγορος άλλων αντιλήψεων, που πραγματικά δεν τον αναγνωρίζω”