Καμίνης: Επιμένει στην παραίτηση Τόσκα για τις καταστροφές στα Εξάρχεια

“Ο υπουργός πρέπει να παραιτηθεί γιατί όσα συμβαίνουν δεν αφορούν την επιχειρησιακή ικανότητα της αστυνομίας αλλά την πολιτική βούληση”

Επιμένει στην παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για τα αλλεπάλληλα κρούσματα επεισοδίων και καταστροφών στο κέντρο της Αθήνας ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Αφορμή ο εμπρησμός τριών τρόλει στη λεωφόρο Πατησίων από άτομα που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και  βγήκαν μέσα από το Πολυτεχνείο.

«Ο κ. Τόσκας πρέπει να παραιτηθεί γιατί όσα συμβαίνουν δεν αφορά την επιχειρησιακή ικανότητα της αστυνομίας αλλά την πολιτική βούληση. Πόσα τρόλει, κάδοι και περίπτερα πρέπει να καούν στην Πατησίων προκειμένου κάποιος υπουργός να σκεφτεί ότι πρέπει να παραιτηθεί;» διερωτηθηκε ο Γιώργος Καμίνης.

Οπως τονισε ο ίδιος το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί το πρόβλημα και με τα ναρκωτικά και με τα κρούσματα της τυφλής πολιτικής βίας. «Κατα την δική μου εκτίμηση επείδη η αστυνομία παραμένει η ίδια, αυτό οφείλεται σε πολιτικούς λόγους» επανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ενώ επεσήμανε οτι καθημερινά δέχεται στο γραφείο του απλούς πολίτες αλλά και ομάδες πολιτών που διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλλοντας, παράλληλα, ότι «έχουμε στοιχεία ότι δραστηριοποιείται στην Αθήνα μεγάλο οργανωμένο δίκτυο παρεμπορίου».