Ανάληψη ευθύνης (ή νουβελα) για τον εμπρησμό των τριών τρόλεϊ

Με ένα “αμφίβολης εγκυρότητας” κείμενο το οποίο αναρτήθηκε σε διαδικτυακό ιστολογιο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού παρατίθενται ως ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό των τριών τρόλεϊ στη Λ.Πατησίων από ..το “κομμάντο Ζωή χωρίς τρόλλεϋ και λεωφορεία στην Πατησίων”.

Σύμφωναμε τους διαχειριστές του διαδικτυακού ιστολογίου (blog) διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου “Στις 5.30 τα ξημερώματα το τηλεφωνικό κέντρο (…) δέχθηκε ανώνυμο τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο, το οποίο φορούσε κουκούλα και το οποίο υποστήριξε ότι εκπροσωπεί το κομμάντο Ζωή χωρίς τρόλλεϋ και λεωφορεία στην Πατησίων εκ μέρους του οποίου αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμπρησμό των τρόλλεϋ, υποδεικνύοντας το σημείο, όπου συντάκτες μας θα μπορούσαν να παραλάβουν το κείμενο ανάληψης.

Το σημείο δεν ήταν άλλο από το «εσωτερικό» του καμένου περιπτέρου στην συμβολή Πατησίων και Τοσίτσα. Πράγματι, ο σύντροφος που έσπευσε στο σημείο διέκρινε μέσα στα αποκαΐδια ένα φάκελο, ο οποίος και περιείχε την ανακοίνωση”..

Η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης ως προς το περιεχόμενο της, εξετάζεται και προς το παρόν δεν έχει πιστοποιηθεί αν πρόκειται για αυθεντικό κείμενο ή για  (κακιστης ποιοτητας) φάρσα.

Στο κείμενο που παρατίθεται αν το κόστος των καταστροφων που προκάλεσε ο εμπρησμός των τριών τρόλεϊ δεν ηταν σε τέτοιο υπερογκο ύψος ποσού, θα μπορούσε να αποτελεί “νουαρ νουβέλα”.

Το nantiareport.gr έχει επιλέξει να μην αναπαράγει κείμενα ακραίας ρητορικής μισούς. Για όσους ενδιαφέρονται το κείμενο είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο .