Το σχέδιο των εμπρησμών της Μόριας από τους Αφγανούς, αποκάλυψε η έρευνα

Οι έξι Αφγανοί – μεταξύ των οποίων δύο κατά δήλωσή τους “ανήλικοι”- συνελήφθησαν, για τον εμπρησμό του ΚΥΤ στη Μόρια . Βιτεοληπτικό υλικό είχε αποτυπώσει τη δράστη τους

Προκαλούν εμπρόθετα διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε σημεία περιμετρικά του ΚΥΤ της Μόριας (09/09), μέ πρόθεση την εξάπλωση της πυρκαγιά σε όλο το ΚΥΤ Μόριας. Στο βιντεοληπτικό υλικό που έχει διακινηθεί στα κοινωνικά δίκτυα από την πρώτη στιγμή, διακρίνεται νεαρός με Ασιαστικά χαρακτηριστικά (μεταξύ των Αφγανών οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί) να κρατάει χαρτόκουτα ως προσάναμμα και να ανάβει φωτιές , προκειμένου να μεταφέρει τις εστίες σε διαφορετικά σημεία .

Κάμερες έχουν καταγράψει τις κινήσεις της ομάδας των έξι

Πρόκειται για έξι (τουλάχιστον ) λαθρομετανάστες Αφγανικής καταγωγής στο σύνολό τους- τέσσερις ηλικίας 19 και 20 ετών- ενώ δύο έχουν δηλώσει “ασυνόδευτα ανήλικα”- 17άχρονοι- και ήταν μεταξύ των πρώτων μαζί με άλλους 204 ασυνόδευτους “ανηλίκους” όπου είχαν μεταφερθεί για ανθρωπιστικούς λόγους την επομένη του εμπρησμού,  σε άλλες δομές στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη,  και προσήχθησαν στη Λέσβο.

Το επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό συμπεριλήφθηκε στην έρευνα της ΕΛΑΣ για την ταυτοποίηση των δραστών μετά τη διακρίβωση του εμπρόθετου εμπρησμού το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (09/09) Οι έξι Αφγανοί συνελήφθησαν με την έκδοση εντάλματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης . Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ένας από τους “ανήλικους”, «..έχει κάψει τη μισή Μόρια…».