Έβρος: Έλληνας κτηνοτρόφος επιχείρησε να ακινητοποιήσει λαθρομετανάστες από την Τουρκία και δέχθηκε επίθεση

Ο Έλληνας κτηνοτρόφος αντιλήφθηκε στον κάμπο τις κινήσεις οργανωμένης ομάδας λαθρομεταναστών, και τους ακινητοποίησε

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμπεται Έλληνας κτηνοτρόφος για επεισόδιο με τους 8 Τούρκους λαθρομετανάστες που πέρασαν παράνομα στην χώρα , για τα αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής του νόμου περί όπλων.
Ο ίδιος ενημέρωσε την Αστυνομία, που έχει αναπτυχθεί στην χερσαία περιοχή του Έβρου όταν το απόγευμα της Δευτέρας (14/09) διέκρινε στο χωράφι του την κίνηση οργανωμένης ομάδας οχτώ λαθρομεταναστών. Οι λαθρομετανάστες με τη διαπίστωση ότι ο κτηνοτρόφος είναι μόνος τους, κινήθηκαν απειλητικά σε βάρος του, όταν τους εντόπισε στην περιοχή των Φερρών του Εβρου και επιχείρησε να τους απωθήσει προτάσσοντας το κυνηγετικό του όπλο που έφερε νόμιμα, μέχρι να αφιχθεί η δύναμη της Αστυνομίας. Οι άντρες λαθρομετανάστες επιτέθηκαν και ήρθαν σε συμπλοκή με τον κτηνοτρόφο, κατά την οποία εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός .

Οι λαθρομετανάστες με απαλλοτρίωση του οπλισμού του κτηνοτρόφου – πήραν την καραμπίνα του – και αποχώρησαν από το σημείο , προς την ενδοχώρα. Κατά την άφιξη των Αστυνομικών στο σημείο , σε αναζητήσεις εντόπισαν τους λαθρομετανάστες σε κοντινή απόσταση και τους συνέλαβαν . Σε κοντινή απόσταση εντόπισαν και την καραμπίνα την οποία κατέσχεσαν, ενώ προχώρησαν και στη σύλληψη του  κτηνοτρόφου . Όπως διακριβώθηκε κατά την προσαγωγή τους για τον Έλληνα κτηνοτρόφο και για για τους δύο από τους λαθρομετανάστες έφεραν τραύματα από τη μεταξύ τους συμπλοκή .

Στη δικογραφία περιλαμβάνοτναι – για τα κατά περίπτωση αδικήματα – κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της απλής σωματικής βλάβης, και παράβαση του Νόμου περί όπλων κ.α. με τους συλληφθέντες να έχουν παραπεμφθεί στον  αρμόδιο Εισαγγελέα.