Έβρος: Φωτιά σε δύσβατη περιοχή- Μέτωπο 3χλμ στα περάσματα των λαθρομεταναστών

Πυροσβέτες επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ το μέτωπο εκτείνεται στα τρία χιλιόμετρα καθως πλησιάζει το χωριό Νίψα του Έβρου

Ολονυχτία για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στον Έβρο, καθώς μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη (15/09-18.30) και καίει πεύκα, και καμένες εκτάσεις . Η πυρκαγιά μαίνεται σε δασική έκταση στην περιοχή του οικισμού της Μελίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μεταξύ Πυλαίας και Μελίας, από το φράγμα προς τον δρυμό της Νίψας.

Συνολικά 56 Πυροσβέτες με 11 οχηματα επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά

Η δύσβατη περιοχή και οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης ώστε να περιορίσουν την πυρκαγιά ενω το μέτωπο κινείται νοτιοδυτικά σε δύο μέτωπα . Το σύνολο των δυνάμεων και μηχανήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, επιχειρούν στο σημείο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία στην επιχείρηση οριοθέτησης της φωτιάς συμμετέχουν 34 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ με την έναρξη της φωτιάς πραγματοποίησε ρίψεις νερού το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

Σε ετοιμότητα στο ενδεχόμενο εκκένωσης της Νίψας

Οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, στο ενδεχόμενο εκκένωσης του χωριού της Νίψας με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται ώστε να ανακοπεί η φωτιά στον δρόμο που χωρίζει το δρυμό της Νίψας.

Ζητήθηκε  η συνδρομή του στρατού με υδροφόρα  και στρατιώτες

Στην περιοχή έχουν μεταβεί ενισχύσεις από όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού. Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν δυνάμεις απο το Σουφλί ενώ αναμένονται κλιμάκια από Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, ακόμα και από την Κομοτηνή.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία στην επιχείρηση συμμετέχουν 34 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ με την έναρξη της φωτιάς πραγματοποίησε ρίψεις νερού το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

“Αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς σε δύσβατη περιοχή, συνολικής έκτασης περίπου πέντε χιλιομέτρων, που λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. Υπάρχει πλήρης ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα και στο έργο της πυροσβεστικής συνδράμουν από την πρώτη στιγμή μηχανήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή του στρατού. Οι δυνάμεις θα ενισχύονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Νομού, Δημήτρης Πέτροβιτς.