«Το δίκαιο ως επιχείρημα έχει αξία μόνο αν συνοδεύεται από τη δύναμη της κατανόησης και τους διαλόγου. Οτιδήποτε άλλο λειτουργεί αποπροσανατολιστικά»

Καταδίκη από τους Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους για την καταδρομική απο αντιεξουσιαστές στο σπίτι της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Την έντονη καταδίκη της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, προκάλεσε η επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών κατά την οποία συνελήφθη ο αντιεξουσιαστής Γιώργος (Βουτσης) Βογιατζής και Ιταλός υπήκοος στην οικία της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, στο Κολωνάκι, από ομάδα ατόμων που αυτοπροσδιορίζεται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «ο νεολογισμός περί κατοχής της απόλυτης και της αποκλειστικής γνώμης από οποιονδήποτε και οι ακτιβίστικες ενέργειες για την προβολή του δικού μας «σωστού», οδηγούν σε περιχαρακώσεις και τελικά στην κατάργηση του μόνου τρόπου επίλυσης των προβλημάτων που είναι ο διάλογος».

Στη συνδικαλιστική ανακοίνωση, τονίζεται επίσης, «Το δίκαιο ως επιχείρημα έχει αξία μόνο αν συνοδεύεται από τη δύναμη που μπορεί να το επιβάλλει. Για τα σοβαρά και συσσωρευμένα προβλήματα των Ελληνικών φυλακών, αυτή η δύναμη δεν μπορεί να είναι άλλη παρά αυτή της κατανόησης και τους διαλόγου. Οτιδήποτε άλλο λειτουργεί αποπροσανατολιστικά», καταλήγει η συνδικαλιστική ανακοίνωση των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων .