Κολωνάκι: Καταδρομική στην οικία της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής- Συνελήφθη ο γιος του πρώην ΠτΒ (video)

Αναζητήσεις για του δράστες μηχανοκίνητης πορείας από οργανωμένη ομάδα αντιεξουσιαστών μεταξύ των οποίων ο γιος πρώην Προέδρου της Βουλής

Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, άτομα που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, προχώρησαν σε καταδρομική ενέργεια και απέρριψαν τρικάκια, εξωτερικά της οικίας της ΓΓ Αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφίας Νικολάου. Οι δράστες συμμετείχαν σε οργανωμένη ΜΟΤΟπορεία, ως αναβάτες σε πέντε δίκυκλα, κινήθηκαν στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, ενώ από το πρωί είναι σε ανάπτυξη αυξημένα Μέτρα Τάξης με διμοιρίες και δυνάμεις .
Οι αντιεξουσιαστές απέρριψαν τρικάκια στα οποία επικρίνουν τους χειρισμούς με τις αλλαγές σε θέματα του Σωφρονιστικού Κώδικα και των αδειών για τους εγκλείστους ποινικούς. Στα πληρώματα της ΕΛΑΣ, δόθηκαν αναζητήσεις για τους αναβάτες των δικύκλων, οι οποίοι συμμετείχαν στην καταδρομική ενέργεια .

Εξωτερικά του οικήματος, στο κέντρο της Αθήνας δύο Αστυνομικοί με πολιτική περιβολή, επενέβησαν και ακινητοποίησαν το τελευταίο δίκυκλο και συνελήφθησαν οι δύο αναβάτες. Κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους, ταυτοποιήθηκε ο δηλωμένος στον αντιεξουσιαστικό χώρο και συμπαραστάτης των τρομοκρατών της 17Ν,  γιος του πρώην Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ενώ ο δεύτερος είναι Ιταλός υπήκοος .

Πρόκειται για την τρίτη σύλληψη του Γιώργου (Βούτση) Βογιατζή, γιου από αναγνώριση του πρώην Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, μετά την καταδρομική στο γραφείο της ΓΓ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου. Είχε συλληφθεί ως μέλος της οργάνωσης “ληστές με τα μαύρα” μετά από ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία είχαν πυροβολήσει λαχειοπώλη κατά τη διαφυγή τους και το σκοπό της τράπεζας ο οποίος επιχείρησε καταδίωξη. Στο κατηγορητήριο συμπεριλήφθηκε κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καταδικάστηκε και παρέμεινε ελάχιστα στη φυλακή και αφέθηκε με υφ’ όρων απόλυση. Είχε προσαχθεί (2019) μεταξύ επτά ατόμων για την επίθεση με μολώτοφ στα ΜΑΤ εξωτερικά των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι κουκουλοφόροι διέφυγαν στα στενά του Ψυρρή. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε δικογραφικά κατηγορία σε βάρος τους. Ενώ ο ίδιος σε κάθε έξοδο του τρομοκράτη – δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα, βρίσκεται παρών σε ομάδα υποδοχής μεταξύ άλλων κατά τις άδειες που λάμβανε από τις φυλακές, ενώ έχει απαθανατιστεί σε στιγμιότυπο να τον συνοδεύει στις Χριστουγεννιάτικες βόλτες του (2019) στο κέντρο της Αθήνας σε μία από τις άδεις που είχε λάβει .

Σε βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματισθεί δικογραφία και κρατούνται στην Κρατική Ασφάλεια.