Κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της ΕΔΕ, ο Αστυνομικός για το περιστατικό της ανθοδέσμης

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσει στο πλαίσιο της ΕΔΕ, ο Αστυνομικός της ΥΑΤ ο οποίος αποτυπώθηκε σε σε βιντεοληπτικό υλικό, στο περιστατικό με την ανθοδέσμη στην περιοχή των Εξαρχείων

Ο Αστυνομικός έχει τοποθετηθεί στους ανωτέρους του και έχει παραθέσει τον υπερασπιστικό του ισχυρισμό, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού στα κοινωνικά δίκτυα, στο οποίο έχει καταγραφεί να ασχημονεί σε ένα μάτσο λουλούδια , ανήμερα της 6ης Δεκέμβρη ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία με τη διμοιρία του, σε Μέτρα Τάξης, στην περιοχή των Εξαρχείων. Ο 28άχρονος Αστυνομικός, φέρεται να χαρακτήρισε λάθος την κίνησή του και βλακεία την πράξη του, χωρίς δικαιολογία, τονίζοντας πως «δεν το έκανε επίτηδες». Ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν ήθελε να δημιουργήσει αναστάτωση και εμπλοκή στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ .

Συνήγορος Αστυνομικού: «Στοχοποιήθηκε αναίτια από πολιτικό χώρο»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αστυνομικού της ΔΑΕΑ/ΥΑΤ, Διαμαντής Μπασαράς ανέφερε «Ο εντολέας μου στοχοποιήθηκε αναίτια από πολιτικό χώρο, μάλιστα δε το θέμα έφτασε και στη Βουλή με ανυπόστατους ισχυρισμούς και ανοίκειους χαρακτηρισμούς σε βάρος του. Παρέβλεψαν όλοι αυτοί το αυτονόητο, που προκύπτει από το σχετικό βίντεο, δηλαδή ότι πρόκειται για αστεϊσμό με άλλο συνάδελφό του 150 μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, με μια ανθοδέσμη που δεν προέρχεται από αυτό το σημείο.
Ξεκαθαρίζω κατηγορηματικά ότι ούτε ήθελε να προσβάλει ούτε και πίστεψε ποτέ ότι προσβάλει με αυτό τον τρόπο τη μνήμη του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου. Ωστόσο, οι γρήγορες και άστοχες δηλώσεις και η έκταση που έλαβε ένα ουσιαστικώς ανύπαρκτο ζήτημα, προκαλούν βλάβη σε έναν αστυνομικό με άψογο υπηρεσιακό βίο και πατέρα ενός παιδιού δυο μηνών, που ζει την οικογένειά του με το μισθό του από την Αστυνομία».