Την "απόλυση" του Χριστόδουλου Ξηρού, είχαν προσχεδιάσει τα μέλη της ΣπΦ.

Στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, παρουσίασε τα ευρήματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού καθώς και τη διασύνδεση του με το “δίκτυο” τρομοκρατών της ΣπΦ και το κοινό ποινικό, με τον ίδιο να έχει υποπέσει σε δυσμένεια, με τους κατάδικους τρομοκράτες να έχουν πορετοιμάσει την.. “απόλυσή” του.

Δακτυλικά αποτυπώματα οδήγησαν (22/01) στη σύλληψη του 22χρονου 0μογενή από τη Ρωσία, στην περιοχή της Γλυφάδας. Τα ευρήματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, τον προσδιόρισαν στο οίκημα του νεου τρομοκρατικού δικτύου που είχε “δομήσει” ο Χριστόδουλος Ξηρός, με την Αγγελική ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ως ηθικό και φυσικό εκτελεστικό βραχίονα της ηγετικής φυσιογνωμίας των εγκλείστων κατάδικων τρομοκρατών, της ΣπΦ.

Ακολούθησε η σύλληψη 29χρονου Αλβανού για υπόθαλψη και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εντοπίσθηκε στη Θεσσαλονίκη και με μεταγωγή βρίσκεται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και εξετάζεται. Ο Αλβανός, ταυτοποιήθηκε δακτυλοσκοπικά, με αποτυπωμα το οποίο εντοπίσθηκε στο αυτοκίνητο το οποίο κατασχέθηκε στην περιοχή του Αιγάλεω καθώς και στο σπίτι στο Λουτράκι Κορινθίας. Είχε καταδικαστεί για λαθροδιακινηση έγκλειστος των Φυλακών, αποφυλακίστηκε τον Ιουλιο του 2013, ενώ διατηρούσε επαφές με το ποινικό δίκτυο εγκλείστων, οι οποίοι παρείχαν “συνδρομή” σε κατάδικους για τρομοκρατικές δράσεις.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είχε “στρατολογεί” από Αλβανό ποινικό κατάδικο με 2ισόβια για δύο δολοφονίες στη ΘΣΝ -περιπτερούχου και μαστρωπού- καθώς και για απόπειρες ανθρωποκτονιών, ενώ είχε συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή με Αστυνομικούς και τραυματισμό αυτοκινητιστή σε ληστεία στην Αττική.

Τα όπλα της ΣπΦ -ταυτοποιήθηκαν- ότι ήταν στην κατοχή του Χριστόδουλου Ξηρού και των συνεργών του, και πρόκειται για τον οπλισμό που κατασχέθηκε στο σπίτι της Αναβύσσου. Οπως έγινε γνωστό, κατά την συνέντευξη τύπου της ΕΛΑΣ, η καταζητούμενη Αγγελική ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, φέρεται ως  εκτελεστικός βραχίονας-σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ- των εγκλείστων κατάδικων τρομοκρατών της ΣπΦ. Τρεις κάρτες μνήμης που είχε κρύψει η 22χρονη  μέσα σε ταμπακιέρα στην γιάφκα του Λουτρακίου, ανέδειξαν τους κρυπτογραφημένους κώδικες επικοινωνίας και εντολών των “πυρήνων Φυλακής” προς τα μέλη της νέας τρομοκαρτικής οργάνωσης που λειτουργούσαν υπό την καθοδήγηση του Χριστόδουλου Ξηρού και της εντολές που λάμβανε και έδινε -κατά περίπτωση- η Αγγελική Σπυροπούλου. Σε αυτές τις σημειώσεις, ο «Νίκος», Χριστόδουλος Ξηρός, και ο «Κώστας» δηλαδή η 22χρονη Αγγελική, με τον «Στέλιο» τον 29χρονο Αλβανό ο οποίος συνελλήφθη στη Θεσσαλονίκη (22/01) αναφέρονται με κωδικές ονομασίες, καθώς και αταυτοποίητα μέλη της ομάδας υποστήριξης του Χριστόδουλου Ξηρού.

Από την αποκρυπτογράφιση των κωδικοποιημένων σημειώσεων, το “ιδεολογικό υπόβαθρο” του “Μανώλη της 17Ν” ήθελαν να “εκμεταλλευτούν” οι κατάδικοι τρομοκράτες της ΣπΦ, και στη συνέχεια όπως ανέφεραν σε επιστολές τους, είχαν δρομολογήσει τη φυσική του εξόντωση-δολοφονία, την “απόλυσή” του, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ύστερα από τις δύο αποτυχημένες βομβιστικές ενέργειες -ΔοΥ Κορυδαλλού (24/03 2014) και για το παγιδευμένο βιβλίο-βόμβα στο Α.Τ Ιτέας (29/04 2014) – αποδίδοντας ευθύνες για την “αστοχία” στο Χριστόδουλο Ξηρό.

Σε κωδικοποίημένο χειρόγραφο εμφανίζονται τα μέλη της ΣπΦ να αποδέχονται τους “υβριστικούς χαρακτηρισμούς” που απέδιδε στο Χριστόδουλο Ξηρό, ο επίσης κατάδικος τρομοκράτης για συμμετοχή στη “17Ν” Δημήτρης Κουφοντίνας, για τον οποίο εμφανίζονται να θεωρούν ότι ήταν αυτός που “έδειξε” τους συνεργούς του κατά την εξάρθρωση της “17Ν”.

Τρία από τα “τρομοταπερ” είχαν μεταφέρει φαγητό σε τρεις εγκλείστους γαι συμμετοχή στη ΣπΦ, στις φυλακές Κορυδαλλού, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του Λουτρακίου, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών βομβών. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, DNA του Χρήστου Τσάκαλου, του Νταμιάν Μπολάνο, του Χάρη Χατζιμιχελάκη εντοπίζονται στη γιάφκα της Αναβύσσου, καθώς και μιας ακόμα γυναίκας, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί,  ο γενετικός τύπος της οποίας έχει προσδιορισθεί κατά την ιχνιλασία των Διωκτικών Αρχών.

Ο γραφικός χαρακτήρας σε σημειώσεις οι οποίες έχουν αποκρυπτογραφηθεί, και έχει ταυτοποιηθεί γραφολογικά με τους κατάδικους Χρήστο Τσάκαλο, και Παναγιώτη Αργυρού, καθώς και ατόμου χειρόγραφες σημειώσεις είχαν κατασχεθεί στη γιάφκα της ΣπΦ στα Τουρκοβούνια, μετά τις συλλήψεις των Γιάννη Μιχαηλίδη, Νίκου Ρωμανού, Δημήτρη Πολίτη, Δημήτρη-Ανδρέα Μπουρζούκου, οίκημα το οποίο είχε εντοπισθεί μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης (01/02  2013) και στο οποίο φέρεται να είχε προσδιορισθεί και η παρουσία της 22χρονης καταζητούμενης Αγγελικής Σπυροπούλου.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,Βασίλης Κικίλιας, συνεχάρη για άλλη μια φορά την ΕΛΑΣ, ενώ τόνισε “ότι οι έρευνες προηγήθηκαν και απετράπη τρομοκρατική δράση”.
Οι δηλώσεις του Αρχηγού της ΕΛΑΣ (22/01) για την εξέλιξη των ερευνών και την εργαστηριακή ταυτοποίηση των στοιχείων τα οποία έχουν προκύψει
.